Το τυχερό πρώτο γκολ του Μπέκαμ, το χειροκρότημα του Σερ Άλεξ και ο αποκλεισμός (vid)

Σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Γαλατασαράι, μια τέτοια μέρα του 1994, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σκόραρε για πρώτη φορά ως μέλος της ανδρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!  



Το τυχερό πρώτο γκολ του Μπέκαμ, το χειροκρότημα του Σερ Άλεξ και ο αποκλεισμός (vid)

Ο 19χρονος, τότε, Μπεκς, βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» σε παιχνίδι που ήταν Must-win για το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, την 7η του Δεκέμβρη πριν από 27 χρόνια και παράλληλα, η Γκέτεμποργκ έπρεπε να κάνει άθλο κόντρα στη Μπαρτσελόνα για να βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ.

Ο Γκάρι Ντέιβις ήταν εκείνος που είχε βάλει το κλαμπ του Μάντσεστερ μπροστά στο σκορ, για να έρθει ο Μπέκαμ να γράψει το 2-0 πριν φύγει το πρώτο μέρος. Η μπάλα χάθηκε στα όρια της περιοχής και ο επερχόμενος Άγγλος προτού γίνει ο απόλυτος σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έκανε σουτ με μια επαφή για να ευνοηθεί από κόντρα και να σκοράρει!

Πρώτο γκολ, μπροστά στο Stretford End, χειροκρότημα και χαμόγελο από τον Φέργκιουσον και μια πολύ μεγάλη ιστορία μόλις είχε ξεκινήσει...

Εκείνο το ματς ολοκληρώθηκε με το τελικό 3-0 για τη Γιουνάιτεντ έπειτα και από το γκολ του Κιν. Ωστόσο, η Γκέτεμποργκ ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα κι έτσι η αγγλική ομάδα αποχαιρέτησε εκείνο το Τσάμπιονς Λιγκ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης