Έβερτον: Η κορυφαία ομάδα σε ανατροπές στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ! (vids)

Η Έβερτον είναι η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς ενώ βρίσκεται πίσω στο σκορ, την ίδια ώρα που παραπάνω από τους μισούς βαθμούς της προέρχονται από παιχνίδια που δέχτηκε πρώτη γκολ.



Έβερτον: Η κορυφαία ομάδα σε ανατροπές στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ! (vids)

Ακόμη μία ανατροπή πέτυχε η Έβερτον επικρατώντας με 2-1 της Άρσεναλ στο Γκούντισον Παρκ. Μπορεί ο Ριτσάρλισον να στάθηκε άτυχος βλέποντας δύο τέρματά του να ακυρώνονται ωστόσο βρήκε τη λύση με την τρίτη. Ο Ντεμαράι Γκρέι ήταν ο λυτρωτής των «ζαχαρωτών» με ένα όμορφο σουτ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, χαρίζοντας την 3η ανατροπή της Έβερτον στη φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ φαίνεται πως είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα, καθώς η Έβερτον είναι η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές ως τώρα αυτή τη σεζόν. Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκεί που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σαουθάμπτον, όμως οι Ριτσάρλισον, Ντουκουρέ και Κάλβερτ-Λιούιν έκαναν το τελικό 3-1, ξεκινώντας με το δεξί στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

Ένα μήνα αργότερα, ήταν σειρά της Μπέρνλι να σκοράρει πρώτη στο Γκούντισον Παρκ, ανοίγοντας το σκορ στο 53ο λεπτό. Οι παίκτες του Μπενίτεθ όχι απλά ανέτρεψαν το σκορ επικρατώντας ξανά με 3-1, αλλά το κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά. Από το 60’ μέχρι και το 66’.

 

Βαθμό κέρδισαν και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ με τον Άντονι Μαρσιάλ να ανοίγει το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Τα «ζαχαρωτά» επέστρεψαν πιο αποφασισμένα και το υπέροχο γκολ του Άντρος Τάουνσεντ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τον πανηγυρισμό του Άγγλου να βρίσκεται ανάμεσα στα highlights της αναμέτρησης.

Από τους 18 βαθμούς που έχει μαζέψει στο πρωτάθλημα η Έβερτον, παραπάνω από τους μισούς έχουν προέλθει από καταστάσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα οι 10 από τους 18, ποσοστό που αποτελεί το 56% της συνολικής συγκομιδής των «ζαχαρωτών».

 

Στράτος Μαρίνος