Ζλάταν: «Νοοτροπία μικρής ομάδας η Γιουνάιτεντ, μου είχε κρατήσει από τον μισθό μου μέχρι και χυμό»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέσω του βιβλίου του που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες μίλησε για το πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι έχει νοοτροπία μικρής ομάδας.



Ζλάταν: «Νοοτροπία μικρής ομάδας η Γιουνάιτεντ, μου είχε κρατήσει από τον μισθό μου μέχρι και χυμό»

Το νέο βιβλίο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «Αδρεναλίνη: Η ανείπωτη ιστορία μου» κυκλοφόρησε μερικές ημέρες νωρίτερα και ανάμεσα στις πολλές ιστορίες του, μιλάει και για το πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο Όλντ Τράφορντ πέρασε δύο χρόνια (2016-2018) και πρόλαβε να σκοράρει 29 φορές και να «σερβίρει» ακόμη 10 γκολ στις 53 συμμετοχές του με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Ωστόσο,  ο Ζλάταν αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ χωρίς να έχει και την καλύτερη γνώμη για το σύλλογο λόγω της συμπεριφοράς των ιθυνόντων απέναντί του.

«Ένα πράγμα που προξενεί μεγάλη εντύπωση. Όλοι θεωρούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Θεωρούν πως είναι μια πλούσια ομάδα και δυνατή ομάδα. Αυτό ήξερα και εγώ. Αλλά όταν πήγα εκεί και αγωνίστηκε είδα πως όλοι είχαν μια νοοτροπία… μικρού συλλόγου.

Θυμάμαι μια μέρα ήμασταν στο ξενοδοχείο πριν από ένα ματς και δίψασα, έτσι πήρα έναν χυμό από το μίνι μπαρ. Πρέπει να σας πω πως στο τέλος, όταν και πληρώθηκα, η διοίκηση μου είχε κρατήσει από τον μισθό μου αυτόν τον χυμό. Τότε πήρα αμέσως τον τιμ μάνατζερ της ομάδας και τον ρώτησα τι ήταν αυτό ακριβώς; Εκείνος μου δικαιολόγησε την κίνηση της διοίκησης να μου κρατήσει τον χυμό. Δεν με ένοιαξε το 1 ευρώ, αλλά η κίνηση.

Κάθε μέρα μου ζητούσαν να δείξω τα χαρτιά μου μόνο για να μπω στο γήπεδο προπόνησης. Κατέβαζα το παράθυρό μου και έλεγα στον άνθρωπο στην πύλη: "Άκου φίλε μου, έρχομαι εδώ κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα. Είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Αν πάλι δεν με αναγνωρίζεις, είσαι σε λάθος δουλειά"».

Στράτος Μαρίνος