Σαν σήμερα: Το πρώτο γκολ του Τζέραρντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! (vid)

Ο εμβληματικός αρχηγός των «ρεντς» άνοιγε λογαριασμό με τη φανέλα της αγαπημένης του Λίβερπουλ στις 5 Δεκεμβρίου του 1999 απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ξεκινώντας μία τεράστια καριέρα στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.



Σαν σήμερα: Το πρώτο γκολ του Τζέραρντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! (vid)

Δίπλα στη λέξη θρύλος στο λεξικό, θα βρεις σίγουρα το όνομα του Στίβεν Τζέραρντ. Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος από τους φίλους της ομάδας, με την οποία κατέκτησε πολλούς τίτλους κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων που παρέμεινε στην ομάδα.

Μαζί της σκόραρε 185 φορές σε 710 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις ωστόσο μία μέρα σαν και σήμερα, έβαλε για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας με όλη του την ψυχή.

Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 1999 όταν η Λίβερπουλ υποδεχόταν τη Σέφιλντ Γουένστεϊ στο Άνφιλντ για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Το σκορ ήταν ήδη στο 2-1 με τους «ρεντς» να έχουν ανατρέψει την κατάσταση πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ που δέχτηκαν στο 19ο λεπτό.

Στο 69’, ο «Stevie G» έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού «άδειασε» δύο αμυντικούς της Σέφιλντ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα και με ένα υποδειγματικό τελείωμα, έκανε το 3-1 για τους «κόκκινους», σκοράροντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Τζέραρντ θα φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και θα γινόταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με τον κορμοράνο στο στήθος.

 

Στράτος Μαρίνος