Λίβερπουλ: Πρώτη σε γκολ στην Ευρώπη δίχως να λογαριάζει από έδρες!

Η Λίβερπουλ δεν σταματάει να σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, σκοράροντας με μεγαλύτερη άνεση μακριά από το σπίτι της.



Λίβερπουλ: Πρώτη σε γκολ στην Ευρώπη δίχως να λογαριάζει από έδρες!

Η Λίβερπουλ φιλοδώρησε με 4 τέρματα την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, με το τελικό 4-1 να δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη του Μέρσεϊσαϊντ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που ξάφνιασε το ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχαν τα «ζαχαρωτά» σε μία από τις χειρότερες περιόδους στη σεζόν, μετρώντας 2 βαθμούς σε 7 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο, οι «ρεντς» πέτυχαν για ακόμη μία φορά 2+ γκολ, συγκεκριμένα για 18ο σερί παιχνίδι, με την επίθεσή τους να πετάει φωτιές, τρομάζοντας τις αντίπαλες άμυνες. Με την «τεσσάρα» στο Γκούντισον Παρκ, η Λίβερπουλ έφτασε τα 43 γκολ στο πρωτάθλημα, έπειτα μόλις από 14 αγωνιστικές και έγινε η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τη Μπάγερν να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ένα γκολ λιγότερο.

Μάλιστα, τα 25 από τα 43 τέρματα που έχουν πετύχει οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έχουν έρθει σε εκτός έδρας παιχνίδια, αριθμός που μετά από 7 αγώνες, μοιάζει εξωπραγματικός. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί μισό αιώνα, με τη Μπέρνλι να είναι η τελευταία ομάδα που φτάνει τα 25 εκτός έδρας γκολ σε μόλις 7 αγωνιστικές μακριά από την έδρα της.

 

 


Στράτος Μαρίνος