Σταμάτησε το σερί του Τζέραρντ ο Γκουαρδιόλα – συνέχισε την παράδοση στο «Βίλα Παρκ» η Σίτι! (vid)

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία σταμάτησε το  νικηφόρο σερί των δύο αγωνιστικών του Στίβεν Τζέραρντ και τον έκανε στα πρώτα 45 λεπτά, να… αισθανθεί τι σημαίνει η Premier League. Το τελικό 2-1 υπέρ των «πολιτών» στο «Βίλα Παρκ» είναι γεγονός, με την Σίτι να περνά νικηφόρα για 5η σερί σεζόν από το εν λόγω γήπεδο!



Σταμάτησε το σερί του Τζέραρντ ο Γκουαρδιόλα – συνέχισε την παράδοση στο «Βίλα Παρκ» η Σίτι! (vid)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται κουρασμένη έχοντας δώσει σε 10 ημέρες, τέσσερις αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όμως ούτε το εν λόγω γεγονός δείχνει ικανό να στερήσει από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τη νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Ακόμη και αν ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν αήττητος, μην έχοντας δεχθεί γκολ σε κανονική ροή αγώνα μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά ως προπονητής των γηπεδούχων, η Σίτι βρήκε τον τρόπο να τον καλωσορίσει στον κόσμο της Premier League, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45άλεπτο.

Αναλυτικότερα, το σκορ άνοιξε ο Ρούμπεν Ντίας στο 27ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, για να έρθει ο Μπερνάρντο Σίλβα, δύο λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους και να κεφαλαιοποιήσει το 60% κατοχής της μπάλας, με ακόμη ένα τέρμα.

Ο Πορτογάλος σκόραρε, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς αυτή την φορά να δημιουργεί, «έγραψε» το 2-0 με το 3ο του γκολ σε λιγότερο από 30 ημέρες και έθεσε τις βάσεις για το 2ο συνεχόμενο «διπλό» της ομάδας του στο πρωτάθλημα!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, «πάλεψαν», αλλά η αντίδρασή τους αποδείχθηκε ανεπαρκής. Ο Γουότκινς μείωσε το σκορ στο 47ο λεπτό, πέτυχε γκολ κόντρα στον Πεπ για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς η φάση του 59ου λεπτού, με τον Κονσά να ζητά πέναλτι και αυτή στο 75’, δεν μετουσιώθηκαν σε ρεαλιστικές ευκαιρίες.

Κάπως έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στο «Βίλα Παρκ» σε ισάριθμες σεζόν, και εξακολουθεί να βρίσκεται στην καταδίωξη της Τσέλσι! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως την τελευταία φορά που η νυν ομάδα του Τζέραρντ επικράτησε των «πολιτών», ο τέως Άγγλος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Λίβερπουλ, την σεζόν 2013…

Δημήτρης Μανάκος