Πέθανε ο θρυλικός Ρέι Κένεντι που κατέκτησε τα πάντα στο αγγλικό ποδόσφαιρο...

Ο Ρέι Κένεντι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, έχοντας μείνει στην ιστορία ως θρύλος για τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ με τις οποίες κατέκτησε ό,τι τίτλο υπάρχει στο αγγλικό ποδόσφαιρο τις δεκαετίες του '70 και του '80...



Πέθανε ο θρυλικός Ρέι Κένεντι που κατέκτησε τα πάντα στο αγγλικό ποδόσφαιρο...

Ο Κένεντι αγωνιζόταν στην επίθεση και είχε πετύχει 148 γκολ σε 581 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια 15ετούς θητείας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Αγγλίας. 

Κατάφερε να συμπληρώσει και 17 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας από το 1976 έως το 1980, πετυχαίνοντας τρία τέρματα επί εποχής Ντον Ρέβι. 

Από τα τέλη της δεκαετίας του '80 η νόσος Πάρκινσον τον ταλαιπωρούσε πάρα πολύ... 

Ήταν μέλος της Άρσεναλ όταν κατέκτησε το Inter Cities Fairs Cup το 1970 όπως επίσης και το νταμπλ της σεζόν '70-'71. 

Μπήκε με αλλαγή στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Λιντς το 1972 και τον Ιούλιο του 1974 πωλήθηκε στη Λίβερπουλ έναντι 200.000 λιρών! 

Ο Μπομπ Πέισλι τον έκανε από επιθετικό, έναν αριστερό εσωτερικό μέσο και με την κόκκινη φανέλα ο Κένεντι γεύτηκε τεράστιες επιτυχίες. Πέντε πρωταθλήματα, τρία ευρωπαϊκά, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Λιγκ Καπ κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup πρόσθεσε στους τίτλους του, ως ποδοσφαιριστής του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. 

Στο χώρο του κέντρου ήταν μαζί με τους Γκρέιαμ Σούνες, Τέρι ΜακΝτέρμοτ και Τζίμι Κέις, πετυχαίνοντας 72 γκολ σε 393 ματς... Από εκεί έφυγε για τη Σουόνσι το 1982. 

Όταν πλέον έγινε προπονητής, είχε περάσει και από την Κύπρο...