Άρσεναλ: Τρεις συνεχόμενες νίκες με clean sheet και πρώτη ασίστ για Τομιγιάσου και Ταβάρες στην Premier League!

Την 7η νίκη της στην φετινή Premier League κατάφερε να πανηγυρίσει η Άρσεναλ απέναντι στη Νιούκαστλ, στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους «κανονιέρηδες» να διατηρούν και πάλι ανέπαφη την εστία τους και να κατακτούν το πολυπόθητο τρίποντο χάρη στην τεράστια συμβολή των… μπακ τους!



Άρσεναλ: Τρεις συνεχόμενες νίκες με clean sheet και πρώτη ασίστ για Τομιγιάσου και Ταβάρες στην Premier League!

Μία ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρσεναλ απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Έμιρεϊτς» για την 13η αγωνιστική της Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να δυσκολεύονται για 45 λεπτά, αλλά εν τέλει να επικρατούν  για 18η φορά στις τελευταίες 19, εντός έδρας συναντήσεις τους με τις «καρακάξες», με 2-0, χάρη στα γκολ των Σάκα και Μαρτινέλι.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι το 6ο clean sheet της Άρσεναλ σε 13 ματς, την στιγμή που είχε ξεκινήσει την σεζόν διαθέτοντας την χειρότερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, με 9 γκολ παθητικό σε 270 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Μικέλ Αρτέτα βελτίωσε αισθητά την αμυντική τετράδα της ομάδας του, οι Μπεν Γουάιτ και Γκάμπριελ έχουν δεχθεί γκολ μόνο από την επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ και αυτή της Κρίσταλ Πάλας και ο τρόπος παιχνιδιού της Άρσεναλ αποτελεί πιθανώς το… μυστικό της επιτυχίας.

Όπως και η απόλυτη προσαρμογή των δύο μπακ της στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο λόγος βεβαίως για τον Τακεχίρο Τομιγιάσου, αλλά και τον Νούνο Ταβάρες, που έχει σταθεί αντάξιος των προσδοκιών στο διάστημα συμμετοχής του, στο δύσκολο έργο αντικατάστασης του Κίραν Τίρνι.

Αμφότεροι μοίρασαν την «παρθενική» τους ασίστ στην Premier League κόντρα στη Νιούκαστλ και έχουν άμεση συμμετοχή στην 3η συνεχόμενη νίκη της ομάδας τους σε επίπεδο πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με την… απαραβίαστη εστία!

Δημήτρης Μανάκος