Γκουαρδιόλα: «Θα μου άρεσε να αναλάβω μια εθνική ομάδα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα διαβεβαίωσε πως δεν θα προπονήσει άλλη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ  μετά την Σίτι ενώ τόνισε πως θα ήθελε να αναλάβει τα ηνία μίας εθνικής ομάδας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.



Γκουαρδιόλα: «Θα μου άρεσε να αναλάβω μια εθνική ομάδα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε στην «Telegraph» για το επόμενο βήμα της καριέρας του μετά τη Μάντσεστερ Σίτι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να καθίσει στον πάγκο άλλης ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο, ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως το όνειρό του είναι  να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μίας εθνικής ομάδας και να την οδηγήσει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στον πάγκο των «τριών λιονταριών».

«Θα μου άρεσε να αναλάβω μια εθνική ομάδα, έχω ήδη πει ότι όταν τελειώσω εδώ θα ήθελα να οδηγήσω μια εθνική ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά δεν είναι εύκολο να το βρεις. Υπάρχουν λίγες θέσεις.

Ο Γκάρεθ (Σάουθγκέϊτ) κάνει απίστευτη δουλειά (στην εθνική Αγγλίας) και μόλις υπέγραψε νέο συμβόλαιο, οπότε του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν είμαι εδώ για να πάρω τη θέση του. Το να φτάσει στα ημιτελικά του τελευταίου Μουντιάλ είναι μια τεράστια επιτυχία για το αγγλικό ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «πολιτών».

Στράτος Μαρίνος