«Κόλλησαν» στο μηδέν Μπράιτον και Λιντς στο Άμεξ

Μπράιτον και Λιντς έμειναν στο 0-0 στο Άμεξ με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το «μηδέν» στα μετόπισθεν για πρώτη φορά μετά από 6 αγώνες ενώ οι «γλάροι» του Γκρέιαμ Πότερ έφτασαν στην 6η τους ισοπαλία στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.



«Κόλλησαν» στο μηδέν Μπράιτον και Λιντς στο Άμεξ

Η Μπράιτον υποδέχτηκε τη Λιντς στο Άμεξ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής έχοντας με το μέρος της την παράδοση αφού οι «γλάροι» δεν είχαν ηττηθεί σε εντός έδρας παιχνίδι από τα «παγώνια» από το 2009.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 8με τον Νιλ Μοπέ να αστοχεί μπροστά σε κενή εστία και στο 20’ με τον Τροσάρ να σημαδεύει το δοκάρι του Μελιέ.

Ο Τάρικ Λάμπτεϊ έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά της Μπράιτον, με τους αμυντικούς της Λιντς να μοιάζουν ανήμποροι να τον σταματήσουν. Ο 21χρονος μπακ δημιούργησε πέντε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Λιντς ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία ωστόσο οι επιλογές των παικτών της στο επιθετικό τρίτο δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι έψαξαν το πρώτο γκολ στο παιχνίδι, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων εξουδετέρωσαν τον κίνδυνο όποτε χρειάστηκε.

Η Μπράιτον ήταν αυτή που κράτησε τη μπάλα μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 76ο λεπτό όταν ο Σόρι Μάρτς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Μελιέ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Λιντς έχασε τεράστια ευκαιρία να κλέψει το βαθμό της νίκης όταν στο 83ο λεπτό ο Τάιλερ Ρόμπερτς είδε και τις δύο προσπάθειές του για γκολ να βρίσκουν μπροστά τους τον Ρόμπερτ Σάντες. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Μπράιτον στο 89ο λεπτό όταν ο Σόλι Μαρτς σημάδεψε το δοκάρι του Μελιέ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς νίκη για ακόμη μία αγωνιστική.

Στράτος Μαρίνος