Στον ρυθμό των «κόκκινων» μάγων (vids)

Τα Χριστούγεννα μπορεί να απέχουν έναν μήνα, όμως, τα δώρα των Σαλάχ, Μανέ και Ζότα, με την συμβολή και του Τιάγκο, δεν σταματούν για τη Λίβερπουλ, που έφτασε στο τελικό 4-0 απέναντι στη Σαουθάμπτον και οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι σκόρερ αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ! Ξανά νίκη για τη Βίλα του Τζέραρντ με το 2-1 στην έδρα της Πάλας, στο 0-0 έμειναν Νόριτς και Γουλβς, με τον Χρήστο Τζόλη να παίρνει χρόνο.  



Στον ρυθμό των «κόκκινων» μάγων (vids)

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0

Η Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στα 97 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το ταχύτερο γκολ για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Και ειδικά σε ένα τέτοιο ματς απέναντι σε αυτή την ποιοτική ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ, αυτό το προβάδισμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Ο Ρόμπερτσον στην επαναφορά του στο αρχικό σχήμα βγήκε ωραία στο χώρο από αριστερά και γύρισε για τον Ζότα που έκανε το 1-0. Ο Σκωτσέζος φουλ μπακ, μάλιστα, έφτασε τις 41 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ, όσες είχε προλάβει να καταγράψει και ο Ρομπέρ Πιρές.

Όσο κι αν η Σαουθάμπτον έδειχνε ικανή να μείνει στο ματς και να απειλήσει την εστία του Άλισον, όπως το έκανε στο 24' ο Μπρόγια με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει νικητής, τα λάθη της άμυνας και η ποιότητα των «κόκκινων» έφεραν το 2-0 στο 32'. Ο Χέντερσον άνοιξε στον Σαλάχ από δεξιά στην περιοχή κι αυτός απλά γύρισε στον Ζότα που είχε εύκολη δουλειά για το δεύτερο δικό του τέρμα στο παιχνίδι. Η συνήθεια των παικτών του Κλοπ να μη σταματούν όταν παίρνουν φορά, έφερε και το 3-0 από τον Τιάγκο στο 37' σε σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ούτε το clean sheet θα χανόταν αφού ο Άλισον στο 45' έκανε τρομερή επέμβαση πέφτοντας στη δεξιά του γωνία για να διώξει ένα χαμηλό σουτ του Άρμστρονγκ. Κι αφού ο Ρόμπερτσον είχε επιστρέψει προκαλώντας αντίκτυπο, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ ζήλεψε και ήθελε να φτιάξει κι αυτός ένα γκολ. Και το έκανε για τον Φαν Ντάικ στο 52ο λεπτό, με τον Ολλανδό να σουτάρει αμέσως από το ύψος του πέναλτι για το τελικό 4-0. Με αυτή την ασίστ ο ΤΑΑ έφτασε στις 40 ασίστ στην Πρέμιερ σε ηλικία μόλις 23 ετών και 51 ημερών, με τους Ρούνεϊ (22 ετών και 200 ημερών) και Φάμπρεγας (21 ετών και 188 ημερών) να είναι εκείνοι που είχαν φτάσει στην 40άρα σε νεαρότερη ηλικία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 1-2

Η Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ μετά τη νίκη στο ντεμπούτο του Άγγλου θρύλου στον πάγκο της ομάδας, εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση και ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο παιχνίδι με την Πάλας κι ας μην ήταν καλύτερη στο πρώτο κομμάτι του ματς. Οι «αετοί» ήταν εκείνοι που μπήκαν στο παιχνίδι για να πιέσουν και να επιτεθούν, όμως, στο 15' ο Τάργκετ με διαγώνιο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους «χωριάτες». Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ έπειτα από 74 παιχνίδια δίχως να έχει σκοράρει, έχοντας περάσει 770 από το προηγούμενο γκολ του!

Το ματς στο «Selhurst Park» ήταν πολύ ενδιαφέρον, ο Κριστιάν Μπεντεκέ έδειχνε πεισμωμένος για ν' απαντήσει στο γκολ του Τάργκετ και να επαναφέρει την Βίλα στην αναμέτρηση, με την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο να είναι αμφίρροπη παρά το αβαντάζ του κλαμπ από το Μπέρμιγχαμ. Η Πάλας πλησίαζε απειλητικά προς τα γκολπόστ του Μαρτίνες, η Βίλα περνούσε στιγμές άγχους για να μην δεχθεί γκολ ισοφάρισης και παρά το γεγονός πως ο Τζέραρντ εμπιστεύθηκε τον Ντάγκλας Λουίζ, εκείνος λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη γκάφα.

Μπήκε στο 67' με αλλαγή και στο 70' θα αποχωρούσε με κόκκινη, αν δεν διόρθωνε την απόφαση ο VAR για να βγει τελικά κίτρινη στον παίκτη. Οι «χωριάτες» άντεξαν και ο Τζέραρντ έκανε το 2x2 όταν στο 86' ο ΜακΓκιν με πολύ ωραίο τελείωμα με το αριστερό έγραψε το 2-0 στο «Selhurst Park», με τον Γκουέχι απλά να μειώνει από το πρώτο δοκάρι στις καθυστερήσεις στο τελικό 2-1. 

Νόριτς – Γουλβς 0-0

Οι Πούκι και Σάρτζεντ έδειχναν σε πολύ καλή μέρα και ικανοί να βοηθήσουν τα «καναρίνια» να πάρουν ακόμα μια νίκη, την τρίτη διαδοχική, ώστε ν' αναρριχηθούν στην βαθμολογία. Όχι, όμως, ότι η Γουλβς παρέμενε απαθής.

Οι «λύκοι» είχαν δύναμη στις αντεπιθέσεις και προσπαθούσαν να κοντράρουν με αυτό τον τρόπο την φρεσκάδα και τις νέες ιδέες που φάνηκε να έχει η Νόριτς με τον Ντιν Σμιθ στην άκρη του πάγκου. Ο Κρουλ προς τα τέλη του ημιχρόνου χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση σε απροσεξίες της άμυνάς του, με το ματς να παραμένει μέχρι τέλους παντελώς ανοιχτό και τον κόσμο στo «Carrow Road» να προσπαθεί να σπρώξει την Νόριτς στη νίκη.

Ο Λαγκ πέρασε στο ματς τον Αντάμα Τραορέ για να ανοίξει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, η απάντηση από τον Ντιν Σμιθ ήταν ο Χρήστος Τζόλης ώστε από την πτέρυγα να γίνει κι εκείνος επικίνδυνος, ο Πούκι δεν μπορούσε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό σε φάσεις που θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος κι έτσι παρέμεινε το 0-0.

Κώστας Ζάλιαρης