Ουαλία: Έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ μέσω του Nations League, αλλά θέλει την 2η θέση για να είναι γηπεδούχος!

Την συμμετοχή της στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει εξασφαλίσει με κάθε επισημότητα η Ουαλία, από την στιγμή που αναδείχθηκε στην κορυφή του δικού της ομίλου στο Nations League, ωστόσο μόνο αδιάφορο δεν κρίνεται το σημερινό ματς απέναντι στο Βέλγιο για το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ. Ζητούμενο ο… βαθμός, προκειμένου να είναι γηπεδούχος στα play off!



Ουαλία: Έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ μέσω του Nations League, αλλά θέλει την 2η θέση για να είναι γηπεδούχος!

Μπορεί η Ουαλία να έχει τυπικά εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω του Nations League, όμως άπαντες γνωρίζουν πως η εν λόγω διαδικασία δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση, και πως κάθε πλεονέκτημα αναμένεται να αποδειχθεί κομβικό.

Μιλάμε άλλωστε για 12 ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους, και κατά συνέπεια η δύναμη της έδρας θα μπορούσε να διαδραματίσει επίσης τον ρόλο της. Την εν λόγω σκέψη έχει στο μυαλό της η Ουαλία, η οποία επιζητά απλώς μία ισοπαλία από το «πρώτο» Βέλγιο, προκειμένου να είναι εκείνη η γηπεδούχος στα μπαράζ.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης άλλωστε, το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ φιγουράρει στην 2η θέση του 5ου ομίλου, τρεις βαθμούς μπροστά από την 3η Τσεχία, και δεν θέλει να περιπλέξει τα πράγματα, καθώς αν ηττηθεί από το Βέλγιο και η Τσεχία κερδίσει, θα μπει στην συζήτηση η διαφορά τερμάτων.

Αν όμως, οι γηπεδούχοι πάρουν έστω και έναν βαθμό, η πρόκρισή τους στα μπαράζ με το πλεονέκτημα της έδρας, ολοκληρώνεται. Η δήλωση του Άαρον Ράμσεϊ πως «αυτή δεν είναι μία ευκαιρία που μας παρουσιάζεται συνέχεια», αναδεικνύει την κρισιμότητα της εν λόγω αναμέτρησης για τους Ουαλούς!

Δημήτρης Μανάκος