Νόριτς: Σκόραρε δύο γκολ, σταμάτησε το αρνητικό σερί και… αναρωτιέται τι θα γινόταν με τον Ντάνιελ Φάρκε αν συνέχιζε να μην κερδίζει!

Τι και αν η Νόριτς κατάφερε μετά από 17 διαδοχικά ματς δίχως νίκη στην Premier League, να «σπάσει» το ρόδι και να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο, μακριά μάλιστα από το «Κάροου Ρόουντ»; Τι και αν αυτό έγινε με τα «καναρίνια» να πετυχαίνουν δύο γκολ, πράγμα που οι φίλοι τους δεν είχαν αντικρίσει στην μεγάλη κατηγορία εδώ και μία διετία; Οι πρωτόγνωροι πανηγυρισμοί μετατράπηκαν σε προβληματισμό, και ο Ντάνιελ Φάρκε αποτέλεσε παρελθόν λίγες ώρες μετά την λήξη της αναμέτρησης.



Νόριτς: Σκόραρε δύο γκολ, σταμάτησε το αρνητικό σερί και… αναρωτιέται τι θα γινόταν με τον Ντάνιελ Φάρκε αν συνέχιζε να μην κερδίζει!

Η αλήθεια είναι πως πριν από την αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ, όσοι είχαν αντικρίσει τη Νόριτς και είχαν αντιληφθεί τον τρόπο παιχνιδιού της και την… εικόνα της, την θεωρούσαν το πρώτο φαβορί για την επιστροφή στην Championship. Ναι, λίγους μήνες μετά την άνοδό της, και πάλι με τον Ντάνιελ Φάρκε στο τιμόνι της.

Τα «καναρίνια» ήταν ένα επίπεδο κάτω από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, είχαν σκοράρει μόλις τρεις φορές, με δύο διαφορετικούς σκόρερ, είχαν συγκεντρώσει δύο βαθμούς με δύο «λευκές» ισοπαλίες, και αποτελούσαν την μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που μέχρι και την 10η αγωνιστική δεν είχε πάρει ουδέποτε το προβάδισμα.

Όλα αυτά αποτέλεσαν και τον λόγο που το ξεκίνημά της, συνοψίζονταν ως το χειρότερο ξεκίνημα, βάση αριθμών, ομάδας στην εποχή της Premier League, μετά από διψήφιο αριθμό αγώνων!

Ωστόσο, ο Ντάνιελ Φάρκε παρέμενε στο «τιμόνι» της. Αποτελούσε τον 2ο μακροβιότερο προπονητή της στον 21ο αιώνα, είχε βιώσει μαζί της δύο ανόδους και ισάριθμους υποβιβασμούς, και βρισκόταν στον πάγκο της για περισσότερα από 1000 ματς. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως και για αυτόν, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστος την δουλειά του, ήταν να πάρει ένα αποτέλεσμα στο Brentford Community Stadium, στο οποίο δεν είχε ηττηθεί ποτέ…

Έτσι και έγινε! Η Νόριτς επιτέλους… προηγήθηκε, πέτυχε και 2ο γκολ πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με τον «συνήθη-ύποπτο» Τίμο Πούκι, και πανηγύρισε δις για πρώτη φορά μετά από μία διετία! Και πάλι με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο…

Όλα έδειχναν πως το αρνητικό σερί των 17 αναμετρήσεων δίχως νίκη θα σταματούσε. Το γκολ του Χένρι απλά σηματοδότησε ακόμη ένα ματς που τα «καναρίνια» δεν διατηρούν το «μηδέν», αλλά τίποτα παραπάνω. Το τελικό 2-1 παρέμεινε μέχρι την λήξη και ο Νόρμαν με τον Πούκι έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που σκοράρουν και η Νόριτς κερδίζει στην Premier League, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μετά τον Τζαμάλ Λιούις που πλέον ανήκει στη Νιούκαστλ.

Το σφύριγμα της λήξης σήμανε… γιορτή. Άπαντες ξέσπασαν, άπαντες αναθεώρησαν ως προς την δεδομένη επιστροφή της Νόριτς στην Premier League. Λίγες ώρες μετά όμως,  απογοητεύτηκαν. Η διοίκηση απέλυσε τον Ντάνιελ Φάρκε, μετά από νίκη, ύστερα από 4,5 χρόνια και 208 ματς στον πάγκο της ομάδας.

Το «σοκ» ήταν μεγάλο, τόσο για τον κόσμο της ομάδας, όσο και για τον Γερμανό προπονητή. Μία άκομψη κίνηση που του στέρησε την δυνατότητα να καθοδηγήσει τη Νόριτς μετά από τρίποντο, στα δύο κομβικά εντός έδρας ματς που… έρχονται απέναντι σε Γουλβς και Σαουθάμπτον.

Και τώρα; Άγνωστο. Ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Ο Ντάνιελ Φάρκε έρχεται, ο διάδοχός του προς το παρόν δεν πλησιάζει, και η Νόριτς που κέρδισε, αναρωτιέται τι θα γινόταν με τον Γερμανό προπονητή αν το σερί δίχως νίκη συνεχιζόταν…

Δημήτρης Μανάκος