Σαλάχ vs. Κριστιάνο: Οι δύο «γίγαντες» της επίθεσης των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ (vids)

Ο ένας ακούει από τον Κλοπ και τους υπόλοιπους να τον χαρακτηρίζουν κορυφαίο αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο άλλος δεν χρειάζεται ούτε συστάσεις ούτε τους διθυράμβους. Έχει αποδείξει πολλά παραπάνω από εκείνα που ονειρευόταν. Και τώρα, οι δυο τους κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι, με στόχο τα γκολ της νίκης. Σαλάχ και Κριστιάνο σε μια ιδιαίτερη «μονομαχία».  



Σαλάχ vs. Κριστιάνο: Οι δύο «γίγαντες» της επίθεσης των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ (vids)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί φέτος να έχει μετατοπιστεί αρκετά πιο πλάγια από δεξιά που αγωνίζεται, όμως, έχει σημαντικότατη συμβολή στις όποιες προσπάθειες της Λίβερπουλ για γκολ. Και φυσικά εκείνος σκοράρει ασταμάτητα, έχοντας γίνει ο κορυφαίος στα χρονικά των «κόκκινων» σε επίπεδο σκοραρίσματος σε διαδοχικές αναμετρήσεις, πιάνοντας τα 9 ματς μαζί και με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εκείνος δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στους «κόκκινους» μέχρι το τέλος της καριέρας του, όμως, το θέμα του συμβολαίου του είναι αρκετά περίπλοκο και δεν έχει υπάρξει ακόμα λύση που θα οδηγήσει σε deal ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την άλλη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τι να γράψεις για εκείνον; Τι να πεις που δεν το ξέρει ο κόσμος; Στα 36 του με φοβερό κίνητρο, με ανατροπές που έχουν την υπογραφή του φέτος, με γκολ από την πρώτη στιγμή για να μην αφήσει την ομάδα του να ξεφύγει από το στόχο της σε κάθε παιχνίδι.

Με γκρίνια ακόμα κι όταν χάνει στο «κορόιδο» στην προπόνηση. Τέτοια νοοτροπία που ίσως αυτή τη στιγμή δεν την έχει κανείς άλλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό ακριβώς είναι και στην απόλυτη κορυφή σε λίστες που πραγματικά δεν μπορεί να τις θυμηθεί όλες και να τις συγκρατήσει ένας νους...

Ο CR7 από την έναρξη της σεζόν 2017-2018, όταν πλέον μετακινήθηκε και ο Σαλάχ στο λιμάνι για να βρει την «κόκκινη» Ιθάκη του, έχει αγωνιστεί σε 186 ματς. Έχει σκοράρει 156 φορές, προσφέροντας 28 ασίστ. Την ίδια στιγμή ο Αιγύπτιος έχει 214 αναμετρήσεις, 137 τέρματα και 47 «δώρα» προς τους συμπαίκτες του.

Στη... σούμα, ο «Φαραώ» κερδίζει τον Κριστιάνο με συμμετοχή σε 184 τέρματα έναντι των 179 του Ρονάλντο. Ο τελευταίος, ωστόσο, έχει είτε γκολ είτε ασίστ κάθε 88,4 λεπτά, με τον Σαλάχ να βρίσκεται στα 95,9 λεπτά σε αυτό το κομμάτι.

Οι δυο τους, άλλωστε, είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ που έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν σεζόν με 40+ τέρματα, με τον Πορτογάλο να το έχει κάνει το 2007-2008 και τον Αιγύπτιο το 2017-2018...

Και απόψε, στο «Ολντ Τράφορντ», οι δυο τους θα μετρήσουν δυνάμεις σε μια προσωπική μάχη που όλοι εύχονται να είναι μαγική...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης