Η αμυντική γραμμή που προδίδει την Λέστερ στη μετά… Μόργκαν εποχή!

Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση η Λέστερ, και αυτό είναι φανερό. Δεν μπορεί να διατηρήσει το «μηδέν», σκοράρει μόνο με τον Τζέιμι Βάρντι, και ο Μπρένταν Ρότζερς  καλείται να βρει άμεσα την λύση, προτού οδηγηθεί στην διακοπή, με «γκρίνια» στις τάξεις της ομάδας!



Η αμυντική γραμμή που προδίδει την Λέστερ στη μετά… Μόργκαν εποχή!

Την πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική κρίση της Λέστερ με τον Μπρένταν Ρότζερς στο «τιμόνι» της ομάδας, καλείται και… επίσημα να διαχειριστεί ο Σκωτσέζος τεχνικός, ο οποίος βλέπει τις «αλεπούδες» να μην παρουσιάζουν καμία συνέπεια στην απόδοσή τους, και να είναι αδιόρθωτες στην ανασταλτική λειτουργία, που δεδομένα αντιμετωπίζουν ζητήματα.

Έχει γίνει άλλωστε ευδιάκριτο τον τελευταίο μήνα. Τίποτα όμως δεν φαίνεται να αλλάζει. Η Λέστερ έχει να διατηρήσει το «μηδέν» από το ματς της πρεμιέρας της Premier League απέναντι στην Γουλβς (1-0), τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος όσο και σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, αλλά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο…

Η Μπέρνλι την «προειδοποίησε» το προηγούμενο Σαββατοκύριακό, με το 2-2 στο «Κίνγκ Πάουερ», αλλά τα δύο γκολ του Τζέιμι Βάρντι, κάλυψαν προς στιγμήν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη όμως και απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο πρώτο μέρος, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, και υποχρέωσαν την Λέστερ στην πρώτη της ήττα στο Europa League, και στην «φτωχή» συγκομιδή του ενός βαθμού, σε 180 αγωνιστικά λεπτά!

Παράλληλα, οι «αλεπούδες» δεν έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε επτά συνεχόμενα ματς, πλην από αυτό με την Μίλγουολ στο Λιγκ Καπ (0-2). Έχουν δεχθεί 13 γκολ, σκοράρουν κατά βάση με τον Βάρντι, και βλέπουν πως το δίδυμο των Σογιουντσού και Βέστεργκααρντ, σίγουρα χρειάζεται χρόνο.

Κάπως έτσι άλλωστε μπαίνει στην συζήτηση ο αρχηγός Μόργκαν. Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την Λέστερ, ήταν παρών στις μεγάλες της επιτυχίες, όπως αυτή της κατάκτησης του πρωταθλήματος, του FA Cup πέρυσι, αλλά και της πρώτης νίκης στο Champions League το 2017, με το πρώτο γκολ στην ιστορία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση να έρχεται από τον Όλμπραιτον.

Πλέον όμως, δεν βρίσκεται στο ρόστερ. Ο αρχηγός σταμάτησε το ποδόσφαιρο, και η Λέστερ δεν «πατάει» καλά. Οι αριθμοί της το αποδεικνύουν και ένας εξωτερικός παρατηρητής διακρίνει με χαρακτηριστική ευκολία τα αγωνιστικά της ζητήματα.

Ζητείται μία αλλαγή. Μία ψυχολογική ανάταση και μία μεγάλη νίκη. Η Κρίσταλ Πάλας και η αναμέτρηση της Κυριακής, ενδεχομένως προσφέρεται τόσο για συμπεράσματα, όσο και για ένα θετικό «ηλεκτροσόκ», όσο οξύμωρο και αν ακούγεται.

Σε διαφορετική περίπτωση, η διακοπή θα φέρει γκρίνια. Και η γκρίνια με την σειρά της προβληματισμό. Τον πρώτο που βιώνουν οι «αλεπούδες» στην εποχή του Μπρένταν Ρότζερς, και στον πρώτο που αντικρίζει ο Σκωτσέζος μετά από επί σειρά ετών, καθώς πριν από την Λέστερ, ήταν… αήττητος με την Σέλτικ!

Δημήτρης Μανάκος