Λέστερ: Με πρωταρχικό στόχο το «μηδέν» απέναντι στην σκληροτράχηλη Λέγκια Βαρσοβίας!

Την δεύτερη αναμέτρησή της στην Ευρώπη στην τρέχουσα σεζόν, καλείται να διαχειριστεί ιδανικά ο Μπρένταν Ρότζερς, με την Λέστερ να ταξιδεύει στην Βαρσοβία, να συναντά την Λέγκια, και να θέτει ως στόχο της, πέρα από τους τρεις βαθμούς, το πολυπόθητο «μηδέν» παθητικό, που έχει να φανεί από την… πρεμιέρα!



Λέστερ: Με πρωταρχικό στόχο το «μηδέν» απέναντι στην σκληροτράχηλη Λέγκια Βαρσοβίας!

Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Λέστερ, και αυτό είναι προφανές. Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, δεν θυμίζει ως στιγμής σε τίποτα την ομάδα που κατέκτησε το FA Cup πριν από μερικούς μήνες, αλλά και το πρώτο τρόπαιο της σεζόν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, και δυσκολεύεται ιδιαίτερα να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί, τόσο στην Premier League, όσο και στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα άλλωστε από το πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος που έδωσε, και από την εντός έδρας ισοπαλίας της απέναντι στη Νάπολι με 2-2, ενώ είχε βρεθεί μπροστά με δύο γκολ στο 75’, δύσκολα θα βρεθούν!

Η Μπέρνλι λίγο έλειψε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Κινγκ Πάουερ», αλλά ο Βάρντι με δύο γκολ και… ένα αυτογκόλ την έσωσε, ενώ λίγες ημέρες πριν, η Νάπολι, με δύο γκολ του Όσιμεν, εξέθεσε τους Βέστεργκααρντ και Σογιουντσού, μέσα σε ένα τέταρτο!

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, και την κομβική αναμέτρηση, τόσο για την ψυχολογία της, όσο και για την συνέχειά της στο Europa League, απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας. Ζητούμενο σαφώς αποτελούν οι τρεις βαθμοί, αλλά και μία πειστική εμφάνιση στο ανασταλτικό κομμάτι.

Εκεί που η Λέστερ, δεν έχει διατηρήσει το «μηδέν» σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση ή ματς πρωταθλήματος από την πρεμιέρα, και συνηθίζει να δέχεται γκολ, μην μπορώντας επίσης να προηγηθεί εύκολα.

Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο. Μία σταθερότητα στην αμυντική γραμμή, και μία συνειδητοποίηση από άπαντες, πως ο Γουές Μόργκαν δεν βρίσκεται πλέον στις τάξεις της ομάδας, έχοντας αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Αν αυτό γίνει αντιληπτό, η Λέστερ θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του Europa League, και θα επιστρέψει στις νίκες.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Λέγκια θα αποτελέσει την 7η διαφορετική ομάδα που θα της βάλει γκολ, σε διάστημα 40 και κάτι ημερών!

Δημήτρης Μανάκος