Ντέρμπι «γιγάντων» ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι – «πέφτουν κορμιά» στο Βόρειο Λονδίνο!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την 6η αγωνιστική της Premier League, με δύο αναμετρήσεις να ξεχωρίζουν και να τραβούν κατά γενική ομολογία τα βλέμματα. Την Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται η Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ την Κυριακή (26/9) η Άρσεναλ συναντά την Τότεναμ, σε ένα κομβικό ματς για αμφότερες, στο «Έμιρεϊτς».



Ντέρμπι «γιγάντων» ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι – «πέφτουν κορμιά» στο Βόρειο Λονδίνο!

Πλούσια αναμένεται για ακόμη μία φορά η αγωνιστική δράση της Premier League, με τα δύο ντέρμπι του προγράμματος σαφώς να τραβούν τα βλέμματα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ από την άλλη η Άρσεναλ φιλοδοξεί να επεκτείνει το σερί της, να επικρατήσει στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, και να φτάσει στο πολυπόθητο 4/4.

Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, το ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δικαιολογημένα παρουσιάζεται πρώτο στις επιλογές μας. Η Τσέλσι, η οποία είναι αήττητη και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στις πέντε πρώτες αναμετρήσεις της και… κανένα σε κανονική ροή αγώνα, υποδέχεται τους «πολίτες», σε ένα ματς με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, που σύμφωνα με πολλούς, δύναται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο και στο ταμείο της κάθε ομάδας, στο τέλος της σεζόν της Premier League.

Είναι η 10η συνάντηση ανάμεσα στον Τόμας Τούχελ και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Γερμανό να έχει επικρατήσει στις τρεις τελευταίες, και κανέναν εκ των δύο να μην συμβιβάζεται με την ισοπαλία, τα τελευταία έξι χρόνια!

Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συναντά την Άστον Βίλα και στοχεύει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο τελευταίος μήνας άλλωστε των «κόκκινων διαβόλων» είναι κυκλοθυμικός, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και μένει να δούμε αν θα βρει δίχτυα σε τέταρτο διαδοχικό ματς, μετά την επιστροφή του.

Λίγο αργότερα, η Έβερτον υποδέχεται τη Νόριτς, που αν δεν αλλάξει την εικόνα της θα φτάσει στις 16 συνεχόμενες ήττες στην Premier League, «ξυπνώντας μνήμες» από τον υποβιβασμό της Ντέρμπι με μόλις 11 βαθμούς, 15 χρόνια νωρίτερα, ενώ η Λέστερ υποδέχεται την Μπέρνλι, αναζητώντας την ανάκαμψη και την επιστροφή του Τζέιμι Βάρντι στα γκολ.

Κάτι ανάλογο βεβαίως ισχύει και για τη Λιντς που φιλοξενεί την Γουέστ Χαμ, η οποία θα έχει και τον Μάικλ Αντόνιο στην σύνθεσή της, αλλά και για τη Νιούκαστλ, με το σύνολο του Στιβ Μπρους να ταξιδεύει στην Γουότφορντ, θέλοντας να πανηγυρίσει για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση, μετά από 4 μήνες!

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται με την επικίνδυνη έξοδο της Λίβερπουλ στην έδρα της σκληροτράχηλης Μπρέντφορντ. Οι «μέλισσες» αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, έχουν υποστεί μόλις μία ήττα, ανεξαρτήτου έδρας, από την Μπράιτον στο φινάλε της αναμέτρησης, και μετά την Άρσεναλ θέλουν να βάλουν δύσκολα, και στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, που την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Και αν το ενδιαφέρον των εν λόγω αναμετρήσεων παρουσιάζεται ιδιαίτερα υψηλό, η Premier League δεν σταματάει εκεί. Η Κυριακή (26/9) προσφέρεται για ποδόσφαιρο, και η Άρσεναλ συναντά την Τότεναμ στο κατάμεστο «Έμιρεϊτς», με μοναδικό στόχο το 4/4, αλλά και την προσπέραση της μισητή αντιπάλου της, στην βαθμολογία, δύο εβδομάδες μετά την τελευταία θέση της βαθμολογίας, στην οποία βρέθηκε.

Απεναντίας, η Τότεναμ αν και ξεκίνησε με 3/3, πλέον δεν μοιάζει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Γουλβς, παρά το ισχυρό προβάδισμα που είχε, και αρχίζει να επηρεάζεται από την αδυναμία του Χάρι Κέιν να βρει δίχτυα στην Premier League.

Δημήτρης Μανάκος