Τι πάει λάθος με τον Χάρι Κέιν; (pics)

Η νέα σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο για τον Χάρι Κέιν που βρίσκεται στη σκιά του καλού του εαυτού και δεν μοιάζει σε τίποτα με τον επιθετικό που έσπασε τα κοντέρ πέρυσι σε γκολ και ασίστ.



Τι πάει λάθος με τον Χάρι Κέιν; (pics)

Ακόμη ένας αγώνας απομένει για να τελειώσει η αγωνιστική δράση της Πρέμιερ Λιγκ για το μήνα Σεπτέμβριο και ο Χάρι Κέιν δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά του γκολ. Έχει αγωνιστεί σε 4 αγώνες ως τώρα συμπληρώνοντας 288 αγωνιστικά λεπτά, έχει πραγματοποιήσει μόλις 4 σουτ ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει. Η αποτυχημένη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα τον έχει επηρεάσει όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 28χρονος επιθετικός δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα σε διάστημα 4 αγώνων.

Και το ΄14 και το ΄18, κυρίως όμως το ΄16

Την τελευταία φορά που ο Χάρι Κέιν είχε 4 ή λιγότερες τελικές σε διάστημα 4 αγώνων ήταν τον Απρίλιο του 2018, όμως τότε ο Άγγλος είχε καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στη Στόουκ στη νίκη με 2-1 μέσα στο «bet365 stadium».

Παλαιότερα, τον Οκτώβριο του 2014, ο Κέιν είχε λιγότερες από 4 τελικές στους 4 αγώνες που αγωνίστηκε, ωστόσο τότε δεν αποτελούσε την βασική επιλογή του Μαουρίσιο Ποτσετίνο και είχε αγωνιστεί μόλις 56 λεπτά συνολικά.

Το κοντινότερο γεγονός με την κατάσταση του «σήμερα» ήταν τον Αύγουστο του 2016 όταν ο Κέιν δεν είχε σκοράρει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια, με την κατάσταση τότε να είναι ελαφρώς καλύτερη, καθώς ο διεθνής επιθετικός είχε επιχειρήσει 16 σουτ εντός ή εκτός εστίας σε αντίθεση με τα τωρινά 4.

Όλο και βαθύτερα στο γήπεδο

Όπως είδαμε και στο Euro 2020, ο Κέιν δεν ήταν ο επιθετικός που θα μείνει συνέχεια στην περιοχή ή θα τον ψάξουν μόνο με βαθιές μπαλιές. Αρκετά συχνά κατέβαινε χαμηλότερα στο γήπεδο για να πάρει μπάλα και να «φτιάξει» παιχνίδι, δημιουργώντας χώρους για τα ταχύτατα εξτρέμ των «τριών λιονταριών».

Στη νέα σεζόν ο Κέιν βρίσκεται ακόμη βαθύτερα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστες επαφές μέσα στην περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι αμυντικοί της Τσέλσι δέχτηκαν την μπάλα στην περιοχή της Τότεναμ περισσότερες φορές από ότι ο Άγγλος επιθετικός στο «κουτί» των «μπλε» στην ήττα των «σπιρουνιών» με 3-0.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα στατιστικών TheAnalyst.com, o 28χρονος επιθετικός βρίσκεται  όλο και βαθύτερα κάθε χρόνο στο γήπεδο, με τα ποσοστά των επαφών του μέσα στη περιοχή τη φετινή σεζόν να μην αρμόζουν στον πρώτο σκόρερ της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017-2018, το ποσοστό του Κέιν σε επαφές στην αντίπαλη περιοχή ήταν στο 18,2% ενώ χρόνο με το χρόνο κατέβηκε στο 7,5%, αριθμός απογοητευτικός για έναν απιθετικό σαν τον Χάρι Κέιν. Μάλιστα, ο Άγγλος στράικερ το 2017, πραγματοποιούσε ένα σουτ ανά 17 λεπτά ή 6,9 επαφές, με τους αριθμούς του πλέον να αναλογούν σε ένα σουτ ανά 72 λεπτά ή 33,5(!) επαφές.

Νούνο δεν βοηθάς!

Το σύστημα του Νούνο Σάντο δεν βοηθάει επίσης τον Κέιν που αναγκάζεται να βρεθεί χαμηλότερα στο γήπεδο ώστε να βρεθεί στήριγμα για να ξεκινήσει μία αντεπίθεση, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός αρέσκεται στην γρήγορες αντεπιθέσεις παρά στην πίεση ψηλά ή ένα build-up παιχνίδι από την άμυνα.

Οι δύο τελευταίοι τρόποι ανάπτυξης θα βοηθούσαν τον υψηλόσωμο επιθετικό της Τότεναμ να βρεθεί σε πιο επικίνδυνα σημεία μέσα στην αντίπαλη περιοχή ώστε να γίνει πιο απειλητικός.

Πλέον ο Κέιν μετράει μόλις 10 επαφές στην αντίπαλη περιοχή και από εκεί απορρέει και το σύνολο των σουτ που έχει στη φετινή σεζόν. Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο φάνηκε να καταλαβαίνει το πρόβλημα της ομάδας του και σίγουρα ο περυσινός πρώτος σκόρερ θα θελήσει μία παραπάνω βοήθεια αν η Τότεναμ θέλει να διεκδικήσει την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος