Επέστρεψε στην Ευρώπη και έδειξε ότι το αξίζει! (vids)

Η Γουέστ Χαμ στο γήπεδο όπου η Τότεναμ τον περασμένο Μάρτιο υπέστη ντροπιαστικό αποκλεισμό, έδειξε ότι άξιζε να επιστρέψει στην Ευρώπη! Απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με τα γκολ των Αντόνιο και Ράις επιβλήθηκε 2-0 και έκανε θετικότατη πρεμιέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2006-2007.   



Επέστρεψε στην Ευρώπη και έδειξε ότι το αξίζει! (vids)

Η Γουέστ Χαμ έκανε καταπληκτικά 35 λεπτά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έπρεπε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο, είχε μονάχα ένα γκολ στον λογαριασμό της μόλις έφτασε η ανάπαυλα.

Στο 21ο λεπτό ο Μικαΐλ Αντόνιο εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο γύρισμα του Κάτριν – Τέοφιλ στην άμυνα των γηπεδούχων και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0, συνεχίζοντας τις φετινές εκπληκτικές επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Τα «σφυριά» είδαν τους Κροάτες ν' ανεβάζουν ρυθμούς προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θα έκοβε τα φτερά της Ντινάμο πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντέκλαν Ράις στο 50' έκλεψε από αριστερά, έκανε την κούρσα για αρκετά μέτρα, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το αριστερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των επιβλητικών Λονδρέζων.

Ο Ράις στην 150η του εμφάνιση με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ πέτυχε το 6ο του γκολ. Με αυτό έγινε ο νεαρότερος σκόρερ για την ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση σε ηλικία 22 ετών και 245 ημερών, έπειτα από τον Φρανκ Λάμπαρντ που απέναντι στην Όσιεγιεκ τη σεζόν 1999-2000 στο Κύπελλο UEFA είχε χριστεί σκόρερ σε ηλικία 21 ετών και 88 ημερών.

Στο άλλο παιχνίδι του 8ου γκρουπ, η Γκενκ πήρε μεγάλο «διπλό» στη Βιέννη απέναντι στην Ραπίντ με το τελικό 1-0.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου μετά την 1η αγωνιστική:

1.Γουέστ Χαμ 3

2.Γκενκ 3

3.Ραπίντ Βιέννης 1

4.Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης