Λέστερ: Το παραμύθι του πρωταθλήματος συνεχίστηκε και στο Champions League, με τον Ολμπράιτον να «γράφει» ιστορία και να κοιτάει... ψηλά!

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 2016. Η κούπα της Premier League είχε σηκωθεί στον ουρανό του «Κινγκ Πάουερ» και είχε δρομολογήσει το ταξίδι στα… αστέρια. Εκεί ο Μαρκ Ολμπράιτον «έγραψε» ιστορία, και όλοι οι φίλοι της Λέστερ σε τέτοιου είδους στιγμές κοιτούν… προς τα πάνω!



Λέστερ: Το παραμύθι του πρωταθλήματος συνεχίστηκε και στο Champions League, με τον Ολμπράιτον να «γράφει» ιστορία και να κοιτάει... ψηλά!

Πέρασαν έξι χρόνια από την κατάκτηση του πιο απρόβλεπτου πρωταθλήματος της Premier League, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα. Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκε κανείς πως το παραμύθι της Λέστερ σταμάτησε στο πρωτάθλημα του 2016, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τον Σμάιχελ, τον Μόργκαν, τον Ντρίνκγουότερ, τον Μαχρέζ και τον Βάρντι να είναι οι πρωταγωνιστές.

Απεναντίας μάλιστα. Το όνειρο της Λέστερ έφτασε μέχρι το Βέλγιο. Και επί της ουσίας δεν έσβησε ποτέ. Εκεί μάλιστα αναδείχθηκε ένας νέος πρωταγωνιστής. Ο Μαρκ Ολμπράιτον. Ο πιστός «στρατιώτης» των «αλεπούδων» που άνοιξε το σκορ απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ και «έγραψε» ιστορία, μιας και έδινε το έναυσμα για την πρώτη επικράτηση της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολμπράιτον σκοράρει, και η Λέστερ πετυχαίνει το πρώτο της γκολ στο Champions League. Τελικό αποτέλεσμα; Εύκολη νίκη με 3-0, με τον Μαχρέζ να αποδεικνύει τον λόγο της μεταγραφής του σε… δύο περιπτώσεις (δύο γκολ), λίγους μήνες πριν αποχωρήσει.

Τα χρόνια πέρασαν, η Λέστερ αποκλείστηκε στα προημιτελικά, αλλά το γκολ εκείνο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της. Όπως το πρωτάθλημα του 2016. Όπως το περσινό FA CUP, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Όλα αυτά βεβαίως εξακολουθούν να αφιερώνονται στον πρώην πρόεδρο της ομάδας που έχασε την ζωή του, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα.

Πιθανώς για αυτό και στις μεγάλες της επιτυχίες έκτοτε, τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών και του κόσμου της, στρέφονται προς τον ουρανό…

Δημήτρης Μανάκος