Ίπσουιτς: Το απίστευτο μεταγραφικό καλοκαίρι που την καθιστά μοναδική στο είδος της και στο… τέλος της βαθμολογίας στην League One!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο δραστήρια ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αγόρασε 19 ποδοσφαιριστές, άφησε ελεύθερους 20, και σαφώς αναζητά ακόμη τα πατήματά της. Η Ίπσουιτς και οι ιθύνοντες της… βρίσκονται ανάμεσά μας, και εφαρμόζουν μία πρωτόγνωρη μεταγραφική πολιτική.



Ίπσουιτς: Το απίστευτο μεταγραφικό καλοκαίρι που την καθιστά μοναδική στο είδος της και στο… τέλος της βαθμολογίας στην League One!

Ένα εντυπωσιακό καλοκαίρι βίωσε η Ίπσουιτς, η οποία πραγματοποίησε μέσα σε 60 ημέρες, 39 συζητήσεις αθροιστικά με ποδοσφαιριστές, προκειμένου να καταλήξει σε μία ολική ανανέωση του ρόστερ της, θέλοντας να επιβιώσει στα δεδομένα της League 1.

Έτσι και έγινε. Η Ίπσουιτς έλυσε την συνεργασία της με 20 παίκτες, και πρόσθεσε στο ελλιπές ρόστερ που απέμεινε, 19 νέους! Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, που προέκυψε από μία συνειδητή απόφαση, που είχε παρθεί στο τέλος της περσινής σεζόν, και υλοποιήθηκε στο έπακρο, πριν από το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο προπονητής, Πολ Κουκ, ο οποίος έφτασε αισίως τα 23 ματς στον πάγκο της, όντας στην ομάδα από τις αρχές Μαρτίου, είχε σαφώς ένα πολύ δύσκολο έργο. Μία ομάδα που ξεκινάει από την αρχή, θέλει να βρει τα πατήματά της, και θέτει ως πρώτο στόχο την παραμονή στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας.

Παρά ταύτα, ως στιγμής τα αποτελέσματα δεν την έχουν ευνοήσει. Δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα ματς που έχει δώσει, μετρά τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, και δεν υπάρχει ενενηντάλεπτο στο οποίο δεν έχει βρει δίχτυα, ή έχει διατηρήσει την εστία της ανέπαφη.

Διαθέτει άλλωστε την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, και έχει σκοράρει ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων με την πρώτη Σάντερλαντ (10), και δύο περισσότερα από την δεύτερη Γουίγκαν.

Μία αλλοπρόσαλλη κατάσταση σε ένα πρωτοφανές καλοκαίρι, που ενδεχομένως θα αποδειχθεί στο τέλος της σεζόν αν θα κριθεί επιτυχημένο ή όχι. Ως στιγμής άλλωστε οι επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις δεν επιδέχονται κριτική, με τα αποτελέσματά της να είναι το δίχως άλλο, απρόβλεπτα.

Θα καταφέρει λοιπόν ο πρώην προπονητής της Γουίγκαν, και δις Κυπελλούχος με την Σλίγκο Ρόβερς να κάνει ένα «μικρό θαύμα» στην Ίπσουιτς; Μία παραμονή άλλωστε ισούται με κάτι περισσότερο από ένα απλό κατόρθωμα. Έτσι θα προκύψουν και ασφαλή συμπεράσματα για την μεταγραφική πολιτική της!

Δημήτρης Μανάκος