Πάτησε κορυφή με νέα τεσσάρα η Γουέστ Χαμ, ρεκόρ για τον Αντόνιο! (vids)

Η Γουέστ Χαμ εξ αρχής έδειξε στην Λέστερ πως δεν θα της χαριζόταν. Με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 40', η βραδιά εξελίχθηκε με άνεση και έγινε... ιστορική. Το τελικό 4-1 επιβεβαίωσε την αναρρίχηση στο ρετιρέ με το 2x2 για το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες στο νέο πρωτάθλημα. Ο Μικαΐλ Αντόνιο με δυο γκολ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των «σφυριών» στην Πρέμιερ Λιγκ!  



Πάτησε κορυφή με νέα τεσσάρα η Γουέστ Χαμ, ρεκόρ για τον Αντόνιο! (vids)

Μετά το 4-2 απέναντι στην Νιούκαστλ στην πρεμιέρα της νέας Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, τα «σφυριά», μπροστά στο κοινό τους που γέμισε το Ολυμπιακό Στάδιο για πρώτη φορά έπειτα από 18 μήνες, ήταν αποτελεσματικά και ... ηγετικά.

Η Γουέστ Χαμ στο 26ο λεπτό με τον Ράις να ξεκινάει την αντεπίθεση, είδαν τους Φορνάλς και Μπενραχμά να συνεργάζονται άψογα και τον πρώτο να πλασάρει αμέσως από το γύρισμα που έγινε στην περιοχή για το 1-0.

Όλα, όπως φάνηκε, τελείωσαν στο 40', όταν ο Αγιόθε Πέρεθ πάτησε πολύ άσχημα τον Φορνάλς στην προσπάθειά του να ισορροπήσει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα έπειτα και από την εξέταση της φάσης από τον VAR. Η Λέστερ που ούτως ή άλλως δεν είχε παρουσιάσει κάτι στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πλέον στριμωγμένη στα σχοινιά.

Το τελευταίο που ήθελε η ομάδα του Ρότζερς ήταν να κάνει γκέλες από μόνη της και στο 56' ο Σογιούντσου έκανε λάθος πάσα στον Σμάιχελ, ο Αντόνιο έκλεψε, άφησε στον Μπενραχμά κι αυτός έγραψε το 2-0 για την Γουέστ Χαμ. Ο σκόρερ, έχει καταφέρει στα δυο πρώτα ματς της σεζόν να έχει συμμετοχή σε τέσσερα τέρματα, αφού έχει γκολ και ασίστ και στις δύο αναμετρήσεις της ομάδας του σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές!

Η Γουέστ Χαμ ήταν το απόλυτο αφεντικό, όποτε έχανε την κατοχή της μπάλας φρόντιζε αμέσως να την ανακτήσει, ωστόσο, στο 69' βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως! Ο Μάντισον έκανε γέμισμα προς την περιοχή, ο Ντάκα στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ έπιασε αέρα, η μπάλα κατέληξε στον Τίλεμανς κι αυτός με δεύτερη προσπάθεια αφού η πρώτη κόντραρε σε αμυντικό, νίκησε τον Φαμπιάνσκι για να μειώσει σε 2-1.

Τελικά αυτό απλά έδωσε νέο κίνητρο στους γηπεδούχους ώστε να τελειώσουν το παιχνίδι και ο Αντόνιο στο 80' διαμόρφωσε το 3-1 με τον Σογιούντσου στην πλάτη του και γυριστό τελείωμα. Και επειδή είχε πάρει φόρα, στο 84' με ντρίμπλα που θύμισε Μπέργκαμπ και σηκώνοντας τη μπάλα ανάμεσα από δύο αμυντικούς, πρόλαβε και την έξοδο του Σμάιχελ για το πλασέ και το τελικό 4-1, με το οποίο έφτασε στα 49 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Φυσικά με αυτό τον αριθμό έχει γράψει πλέον ιστορία αφού είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Γουέστ Χαμ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης