Λίβερπουλ: Οι εκπληκτικοί αριθμοί του «γυάλινου» Μάτιπ και το… τείχος με τον Φαν Ντάικ!

Μπορεί ο Ζοέλ Μάτιπ να μην έχει «καταφέρει» να παραμείνει απόλυτα υγιής σε καμία από τις τέσσερις σεζόν του στην Λίβερπουλ, αλλά η επίδραση που διαδραματίζει όταν αγωνίζεται, είναι το δίχως άλλο εντυπωσιακή!



Λίβερπουλ: Οι εκπληκτικοί αριθμοί του «γυάλινου» Μάτιπ και το… τείχος με τον Φαν Ντάικ!

Πέρασαν 10 μήνες από την τελευταία φορά που οι Ζοέλ Μάτιπ και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ συνυπήρξαν σε κάποια αναμέτρηση της Λίβερπουλ. Η τελευταία φορά άλλωστε ήταν τον Οκτώβρη του 2020, στο ματς που «κόστισε» στον Ολλανδό το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ η πιο πρόσφατη φορά που και οι δύο ολοκλήρωσαν το ενενηντάλεπτο δίχως τραυματισμούς, ήταν η… προηγούμενη πρεμιέρα της Premier League απέναντι στην Λιντς στο Άνφιλντ.

Μετά από έναν χρόνο ακριβώς, το «ανθρώπινο τείχος» της Λίβερπουλ είναι και πάλι στο προσκήνιο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση, και να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο των «κόκκινων» στην εκτός έδρας νίκη (0-3), απέναντι στην «ελληνική» Νόριτς.

Το «μηδέν» στην άμυνα και η ασφάλεια που προέκυπτε από τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή, απέναντι σε μία ομάδα που επέστρεψε στην Premier League για να… επιτεθεί.

Ο Ζοέλ Μάτιπ ολοκλήρωσε το 44ο παιχνίδι του στην μεγάλη κατηγορία από το 2017-18 και μετά, προσθέτοντας ακόμη μία επικράτηση, και μετρώντας μόνο μία ήττα (από την Μπέρνλι, τον Γενάρη του 2021), ενώ συνολικά έχει χάσει μόλις τέσσερις φορές στα 67 ματς που έχει δώσει με την φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League.

Η επίδρασή του είναι καταλυτική, και γίνεται μάλιστα ακόμη εντονότερη, όταν στο πλευρό του βρίσκεται ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Και αυτό διότι η Λίβερπουλ, όταν έχει αμφότερους στην διάθεσή της, έχει χάσει συνολικά πέντε φορές σε όλες τις διοργανώσεις, και μόλις μία στην Premier League, πριν από τρία χρόνια, από την Σουόνσι στο Λίμπερτι!

Αυτή είναι και η μοναδική εκτός έδρας ήττα που έχουν βιώσει από κοινού, η οποία χρονολογείται και πάλι τον Ιανουάριο, και σηματοδότησε το πρώτο τους παιχνίδι ως βασικοί, με την φανέλα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ