Μπρέντφορντ-Άρσεναλ 2-0: Οι αγριεμένες «μέλισσες» πέτυχαν ιστορική νίκη στην πρώτη τους συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Πρέμιερ Λιγκ άνοιξε την αυλαία της για τη σεζόν 2021-2022 με την Μπρέντφορντ να πιάνει στον ύπνο την Άρσεναλ και να επικρατεί με 2-0 στην πρωτή της παρουσία στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 74 ολόκληρα χρόνια.



Μπρέντφορντ-Άρσεναλ 2-0: Οι αγριεμένες «μέλισσες» πέτυχαν ιστορική νίκη στην πρώτη τους συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ

Με την ψυχολογία στα ύψη και χωρίς άγχος η Μπρέντφορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 74 χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 απέναντι σε μία νωθρή και γεμάτη απουσίες Άρσεναλ.

Αναγνωριστικός ρυθμός και το παρθενικό γκολ της Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθαρά αναγνωριστικό ρυθμό και για τις δύο ομάδες με την Αρσεναλ να κρατάει τη μπάλα και τη Μπρέντφορντ να πιέζει για να κλέψει. Η πρώτη σημαντική τελική στο παιχνίδι ήρθε στο 11ο λεπτό με τον Τόνεϊ να πασάρει όμορφα στον Εμπεουμό και εκείνος να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Λένο, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

 

Στο 22ο λεπτό και σε μία φάση διαρκείας στην άμυνα της Άρσεναλ, ο Κάνιος επωφελήθηκε από το κακό διώξιμο του Τσέιμπερς και με ένα δυνατό σουτ από την άκρη της περιοχής νίκησε το Λένο και χάρισε το προβάδισμα στις «μέλισσες», πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ της Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Η «πιεστική» Μπρέντφορντ ξάφνιασε την «μουδιασμένη» Άρσεναλ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Μπρέντφορντ βγήκε μπροστά, ο Εμπέουμο άδειασε τους Μάρι και Γουάιτ όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση και δεν κατάφερε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπαλογκάν βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής όμως το κακό κοντρόλ του δεν τον άφησε να εκτελέσει όπως θα ήθελε.

 

 

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποιες σέντρες ωστόσο καμία δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την αντίπαλη εστία και το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Η ψυχωμένη Άρσεναλ στο β’ ημίχρονο και το «standing ovation» στον Σάκα   

Η Άρσεναλ μπήκε πιο ψυχωμένα με την έναρξη της επανάληψης και στο 46ο λεπτό ο Τίρνεϊ επιχείρησε μία σέντρα-σουτ που όμως μπλόκαρε εύκολα ο Ράγια. Στο 51’ , ο Σμιθ-Ρόου με ένα πολύ ωραίο πάρσιμο της μπάλας θα βρει χώρο για το σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει με υπερένταση, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των «κανονιέρηδων» στο παιχνίδι.

Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπαλογκάν βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη θέση του ο Μπουκάγιο Σάκα και να κερδίσει το χειροκρότημα από ολόκληρο γήπεδο, με το κοινό να θέλει να στηρίξει το νεαρό έπειτα από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετά τον τελικό του Euro.

 

Στο 64ο λεπτό μετά από γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας από τους παίκτες της Άρσεναλ, ο Τίρνεϊ βρήκε χώρο για το σουτ όμως αυτό κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Μαρτινέλι θα σηκωθεί μόνος του για την κεφαλιά όμως θα αστοχήσει παραδειγματικά.

Η διπλή προειδοποίηση της Μπρένφορντ και το 2-0 για τις «μέλισσες»

 Στο 65ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Κάνιος να σουτάρει από διαγώνια θέση και το Λένο να του λέει «όχι». Ένα λεπτό αργότερα, ο Εμπεουμό θα βρεθεί σε καλή θέση όμως ο Γερμανός γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» θα αποκρούσει και θα σταματήσει τον κίνδυνο.

Στο 72ο λεπτό, η Μπρέντφορντ θα γεμίσει την περιοχή για ένα μακρινό πλάγιο. Ο Σόρενσεν θα γεμίσει, η άμυνα της Άρσεναλ θα «κοιμηθεί» και ο Νόργκααρντ θα πάρει την κεφαλιά και θα δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

 

 

Προσπάθησαν οι «κανονιέρηδες» όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ

Η Άρσεναλ βγήκε μπροστά αμέσως μετά το γκολ με τον Τίρνεϊ και πάλι να δοκιμάζει το σουτ όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ. Ωστόσο, η Μπρέντφορντ θα κερδίσει κόρνερ στο 80ο λεπτό, το οποίο θα εκτελεστεί όμορφα, με το Λένο να κάνει λάθος έξοδο και τους «κανονιέρηδες» να απειλούνται και πάλι.

Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει χωρίς να καταγράφει κάποια σημαντική τελική εκτός από το μακρινό σουτ του Τζάκα στο 86ο λεπτό που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ράγια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πεπέ θα κάνει ένα όμορφο σουτ με τον Ισπανό γκολκίπερ της Μπρέντφορντ να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να βρει κανένα γκολ και έτσι, η Μπρέντφορντ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Ενδεκάδες:

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ) 3-5-2: Ράγια, Πίνοκ, Άγερ(Σόρενσεν 70΄), Γιάνσον, Ένρι, Γιάνελτ, Ονιέκα(Μπίντστρουπ 80΄), Κάνιος, Νόργκααρντ, Εμπεουμό(Φορς 86΄), Τόνεϊ

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα) 4-2-3-1: Λένο, Γουάιτ, Τίρνεϊ, Μάρι, Τσέιμπερς(Ταβάρες 81΄), Λοκόνγκα, Τζάκα, Σμιθ-Ρόου, Πεπέ, Μαρτινέλι(Νέλσον 70΄), Μπαλογκάν (Σάκα 58΄)

Στράτος Μαρίνος