Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπουλάει το ροτέισον για 100 εκατομμύρια λίρες

Οι «πολίτες» θέλουν να βγάλουν περίπου 100 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις παικτών που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή.  



Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπουλάει το ροτέισον για 100 εκατομμύρια λίρες

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε το Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος έφυγε για τη Βαρκελώνη και πλέον ψάχνει να βρει τον επόμενο επιθετικό της από το πάνω ράφι. Ονόματα όπως αυτά των Χάρι Κέιν και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν ακουστεί για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο θα πρέπει να μπουν πρώτα χρήματα στα ταμεία της ομάδας για να γίνει μία τόσο δαπανηρή μεταγραφή...

Γα αυτό το λόγο οι «πολίτες» θέλουν να πουλήσουν παίκτες που δεν υπολογίζονται τη νέα χρονιά από τον προπονητή έτσι ώστε να κερδίσουν κοντά στις 100 εκατομμύρια λίρες.

Ήδη στα ταμεία της ομάδας έχουν μπει 13 εκατομμύρια λίρες από την πώληση του Τζακ Χάρισον στη Λιντς ενώ ακόμη 16 εκατομμύρια εξοικονομήθηκαν από τη μεταγραφή του Ανχελίνιο στην Λειψία.

Επίσης, η Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τη Βόλφσμπουργκ για τον 22χρονο από τις ακαδημίες της ομάδας, Λούκας Ενμετσά, έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών. Άλλα 11 εκατομμύρια λίρες εισέπραξε από την πώληση του Σάντσο στην συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ καθώς ο Άγγλος εξτρέμ είχε ρήτρα απ' όταν ανήκε στη Σίτι.

Με το μισό ποσό να έχει συμπληρωθεί, ο Πεπ θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποχωρήσουν από την ομάδα, με τη λίστα των ονομάτων να περιέχει αρκετά ονόματα ήδη.

Γιάνγκελ Ερέρα (23, μέσος) – 20 εκατομμύρια λίρες

Ο Βενεζουελάνος μέσος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2017 από την Ατλέτικο Βενεζουέλα έχει αγωνιστεί ήδη δύο χρονιές δανεικός στη Γρανάδα, εκεί που κέρδισε το ενδιαφέρον αρκετών ισπανικών συλλόγων αλλά και από την Πρέμιερ Λιγκ, με τις Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χάμ να ενδιαφέρονται για τον παίκτη. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νιου Γιορκ Σίτι, ομάδα που βρίσκεται στο δίκτυο συνεργατών των «Πολιτών».

Πέδρο Πόρο (21, αμυντικός) – 15 εκατομμύρια λίρες

Ο 21χρονος δεξιός μπακ αποκτήθηκε από τη Χιρόνα το 2019 και ήδη έχει κερδίσει τη συμμετοχή του στην εθνική Ισπανίας υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός μπακ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του όσο αγωνίστηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πλέον οι Πορτογάλοι σκέφτονται να τον κρατήσουν μόνιμα στην πρωτεύουσα.

Ιβάν Ίλιτς (20, μέσος) – 15 εκατομμύρια λίρες

Ο 20χρονος μέσος βρίσκεται στις ακαδημίες τις ομάδας από το καλοκαίρι του 2018 όταν και αποκτήθηκε από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα έναντι 2 εκατομμυρίων λιρών και πλέον μπορεί να πουληθεί ακόμη και με 15 εκατομμύρια λίρες. Ο Σέρβος αγωνίζεται στο κέντρο και εντυπωσίασε στο δανεισμό του με την Ελλάς Βερόνα όπου πραγματοποίησε 29 εμφανίσεις βρίσκοντας δίχτυα 2 φορές στη Σέριε Α.

Μόργκαν Ρότζερς (18, εξτρέμ) – 10 εκατομμύρια λίρες

Ο 18χρονος αποκτήθηκε από τη Γουέστ Μπρομ έναντι 7 εκατομμυρίων λιρών το 2019 και αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 10. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε δανεικός στην Λίνκολν που αγωνίζεται στη Λιγκ 1 και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Σε 29 συμμετοχές, σκόραρε 6 φορές ενώ μοίρασε και 4 ασίστ αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό εξτρέμ.

Στράτος Μαρίνος