Σάουθγκεϊτ: «Δεν μας αρκεί ο ημιτελικός...»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδειξε τη φιλοδοξία αλλά και την τεράστια ανάγκη που έχει η εθνική ομάδα της Αγγλίας για μια μεγάλη επιτυχία σε αυτό το επίπεδο, τονίζοντας πως δεν αρκεί απλά η παρουσία στα ημιτελικά του φετινού Euro, όπως ίσως είχε χαρακτηριστεί ικανοποιητικός ο ημιτελικός του Μουντιάλ του 2018...



Σάουθγκεϊτ: «Δεν μας αρκεί ο ημιτελικός...»

Έχει και τους δικούς του λόγους για να θέλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους το τρόπαιο έχοντας φτάσει μια ανάσα από την πηγή, πίσω στο 1996. 

Το 2018 ήταν ο καθοδηγητής ενός πολύ νεανικού συνόλου που κέρδισε ξανά τον σεβασμό του αγγλικού κοινού, με την εθνική ομάδα να φτάνει στα ημιτελικά του Μουντιάλ. 

Ακολούθησε η πορεία στο Nations League μέχρι την 3η θέση και τώρα, η τεράστια ευκαιρία κατάκτησης του Euro στο «Γουέμπλεϊ». 

«Δεν θα μας ικανοποιήσει να πούμε ότι απλά φτάσαμε στον ημιτελικό. Έχουμε ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσουμε εδώ που είμαστε με αυτό το σύνολο παικτών και θέλουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόκληση. Είναι απλά ένας ημιτελικός όπως φτάσαμε και πριν από μια τριετία και δεν μας ικανοποιεί μονάχα αυτό» είπε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. 

Κώστας Ζάλιαρης