Αυτή είναι η δική μου καλύτερη εντεκάδα έως τώρα! Συμφωνείτε;

Φτάνοντας στα ημιτελικά αυτού του εξαιρετικού τουρνουά προσπάθησα να φτιάξω μια ενδεκάδα από τους καλύτερους του EURO 2020. Ενστάσεις δεκτές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αυτή είναι η δική μου καλύτερη εντεκάδα έως τώρα! Συμφωνείτε;

Κάτω από τα δοκάρια δεν υπάρχει καμία απολύτως κουβέντα ποιος είναι ο κορυφαίος αυτου του τουρνουά έως τώρα: Ο Πίκφορντ! Έχοντας κρατήσει το μηδέν σε όλα τα παιχνίδια έχοντας κάνει από τουλάχιστον μία μεγάλη επέμβαση στα τρία πρώτα, δυο πολύ σημαντικές επεμβάσεις στον αγώνα με τη Γερμανία, ο τερματοφύλακας της Έβερτον εξελίσσεται σε ένα μεγάλο κλειδί για την πορεία της Αγγλίας. Δεξιά υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αλλά επιλέγω τον Αθπιλικουέτα που είναι εγγύηση.

Κορυφαίος αριστερός μπακ μέχρι τον τραυματισμό του ήταν ο Ιταλός, Σπινατσόλα, που από το πρώτο παιχνίδι ξεχώρισε και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του Μαντσίνι. Κερδίζει τη θέση απο τον Σο που τα πάει περίφημα, τόσο με την εμφάνιση εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και νωρίτερα κόντρα στους Γερμανούς.

Έτσι ο ακραίος μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κάνει ένα υπέροχο τουρνουά και διαψεύδει πλήρως τον Ζοσέ Μουρίνιο για την κριτική του πιθανοτατα μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες να είναι αυτός ο καλύτερος για την εντεκάδα του τουρνουά!

Στο κέντρο της άμυνας, υπέροχος έως τώρα είναι ο Κιελίνι, σημαντικος ο Μαγκουάιρ όπως και ο Πάου Τόρες, αλλά θα προτιμήσω έναν Δανό τον Κρίστενσεν. Νομίζω πως η δική του παρουσία, έχει δώσει όλη την ποιότητα που χρειαζόταν η ομάδα του για να προχωρήσει. Δίπλα του, μπαίνει ο άλλος Ιταλός που ξεχωρίζει επίσης, ο Μπονούτσι ενώ θα μπορούσε εκεί να είναι και ο Στόουνς.

Ως αμυντικός χαφ, από τη στιγμή που αποκλείστηκε η Γαλλία, ο Καντέ βγαίνει εκτός εξίσωσης. Με τεράστια διαφορά κορυφαίος σε αυτήν την διοργάνωση είναι ο Ζορζίνιο και μάλιστα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη Χρυσή Μπάλα αν καποιος συνυπολογίσει την κατάκτηση με την Τσέλσι και του φετινού Champions League!

Στις άλλες δύο θέσεις των χαφ, ο Λοκατέλι και ο Πέδρι είναι οι επιλογές μου. Και περνάμε στην επίθεση, όπου εκεί έως τώρα, δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από τον Στέρλινγκ στη μία πλευρά, με τον Ινσινιε από την άλλη. Στο ρόλο του σέντερ φόρ, η λογική επιλογή αυτή τη στιγμή, είναι ο Χάρι Κέιν, ωστόσο, θα διαλέξω τον Τσέχο, Πάτρικ Σικ που τα γκολ του έφεραν την ομάδα του μακριά στη διοργάνωση. Φυσικά σε ένα τουρνουά αδικούνται αυτοι που αποκλείστηκαν πιο πριν, ακόμα κι αν έκαναν μερικά εξαιρετικά παιχνίδια.

Ποτέ όμως στις περιπτώσεις των αγώνων εθνικών ομάδων δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αντικειμενικότητα στην επιλογή παικτών για μία θεωρητικά καλύτερη ενδεκάδα.

Κορυφαίος προπονητής έως τώρα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Οι δικές του επιλογές όχι μόνο σε αυτό το τουρνουά αλλά όλο αυτό το τελευταίο δίχρονο είναι που έχουν φέρει την Ιταλία σε αυτή την ημιτελική φάση παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο!