Ο Λουκάκου του Euro 2020 θα μπορούσε να γυρίσει στην Πρέμιερ Λιγκ;

Ο Ρομέλου Λουκάκου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα του Βελγίου και γεννάται το ράστιο ερώτημα αν θα μπορούσε ο Βέλγος να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ...  



Ο Λουκάκου του Euro 2020 θα μπορούσε να γυρίσει στην Πρέμιερ Λιγκ;

Το Βέλγιο έκανε το 3/3 στη φάση των ομίλων, με το Λουκάκου να είναι πολύ καλός και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε. Οι αριθμοί του λένε την αλήθεια, καθώς ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει σκοράρει το 50% των γκολ του Βελγίου (3/6) παρότι έχει πάρει μόλις το 22% των σουτ της ομάδας (7/32). Μάλιστα, μόλις τα 4 από τα 7 σουτ του Λουκάκου έχουν κατευθυνθεί προς την εστία, με τα 3 να καταλήγουν και στα δίχτυα.

Η ικανότητα του να εκτελεί με τόση ευκολία είναι και απόρροια της δουλειάς με τον «μύθο» της Άρσεναλ , Τιερί Ανρί που προπονεί την ομάδα του Βελγίου, πάντα υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά και οι γεμάτες εμφανίσεις του στη φετινή διοργάνωση, δεν είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις. Τα μάτια όλων των συλλόγων είναι καρφωμένα στο Euro και παρακολουθούν την απόδοση των παικτών. Το ίδιο συμβαίνει και με το Λουκάκου. Η ταχυδύναμη, η γρήγορη κατανόηση του παιχνιδιού και φυσικά η ευκολία στο γκολ κάνουν τον επιθετικό της Ίντερ έναν από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του.

Η δυσκολία στην περίπτωση του 28χρονου επιθετικού είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Ίντερ μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Αρκετοί σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα τον ήθελαν στην ομάδα τους, όπως η Τότεναμ που ενδέχεται να χάσει τον Χάρι Κέιν. Παράλληλα και η Μάντσεστερ Σίτι, μετά και τη φυγή του Αγουέρο για την Μπαρτσελόνα, ψάχνει για έναν επιθετικό με ευκολία στο γκολ.

Το ίδιο συμβαίνει και με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, εκεί που ο Καβάνι φαίνεται πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία του Λουκάκου ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt, χρήματα που μπορούν να διαθέσουν οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν στα οικονομικά τους λόγω του Covid-19.

Η Ίντερ σίγουρα θέλει να κρατήσει στο ρόστερ της τον Βέλγο, όμως μία καλή πρόταση δεν θα περνούσε απαρατήρητη από τους Ιταλούς.

Στράτος Μαρίνος