Ο Μανέ δώρισε 450.000 λίρες για να χτιστεί νοσοκομείο στην πατρίδα του (pics)

Σε ακόμα μια πράξη που φανερώνει την ποιότητα του χαρακτήρα του και το ενδιαφέρον για τους συμπατριώτες του, προχώρησε ο Σαντιό Μανέ, προσφέροντας χρήματα για να βοηθήσει στο χτίσιμο ενός νοσοκομείου στη γενέτειρά του.  



Ο Μανέ δώρισε 450.000 λίρες για να χτιστεί νοσοκομείο στην πατρίδα του (pics)

Ο Σαντιό Μανέ έδειξε στον κόσμο το ευαίσθητο και φιλάνθρωπο πρόσωπό του καθώς έδωσε 450.000 λίρες ώστε να χτιστεί ένα νοσοκομείο, στη γενέτειρά του, την περιοχή Μπάμπαλι της Σενεγάλης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σενεγαλέζος κάνει δωρεά ώστε να βοηθήσει την κόσμο στη χώρα του. Έχει βοηθήσει στην ανέγερση σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στην δημιουργία ενός σουπερμάρκετ που έχει πάρει το όνομά του.

Μετά από τα φιλικά της Σενεγάλης με Ζάμπια και Πράσινο Ακρωτήρι μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στα οποία σκόραρε ο Μανέ, γύρισε στη χώρα του για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σαλ ώστε να προσληφθεί προσωπικό για το νέο νοσοκομείο που χτίζεται.

Πλέον, βλέπει το νέο νοσοκομείο να εγκαινιάζεται και να εξυπηρετεί 34 γειτονικά χωριά.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η περιοχή θα έχει ιατρικές εγκαταστάσεις και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα στεγάσει τα επείγοντα, το μαιευτικό τμήμα , οδοντιατρείο και συμβουλευτικές αίθουσες. Το κτήριο αυτό θα εκπληρώσει ένα όνειρο του Σενεγαλέζου , του οποίου ο πατέρας απεβίωσε πρόωρα λόγω της έλλειψης ιατρικής μονάδας.

Η βοήθεια του 29χρονου επιθετικού της Λίβερπουλ δεν σταματάει εδώ. Μαζί με τους συνεργάτες του, θέλουν να χτίσουν ένα ταχυδρομείο και ένα πρατήριο καυσίμων για να βοηθήσουν στην παροχή υπηρεσιών στη νότια Σενεγάλη.

Για ακόμη μια φορά, ο Σαντιό Μανέ αποδεικνύει ότι κάτω από τη μάσκα του ποδοσφαιριστή κρύβεται ένας απλός άνθρωπος με ευαισθησίες και αγάπη για το λαό του.

 

 

 

Στράτος Μαρίνος