ΜακΤόμινεϊ και Ρόμπερτσον ήταν ... αφεντικά!

Η Σκωτία πήρε βαθμό με την αξία της από το «Γουέμπλεϊ», με πρωταγωνιστές, πέρα από τον Μπίλι Γκίλμουρ, τους Άντι Ρόμπερτσον και Σκοτ ΜακΤόμινεϊ από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα.  



ΜακΤόμινεϊ και Ρόμπερτσον ήταν ... αφεντικά!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας και ένα από τα καλύτερα φουλ μπακ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο «Ρόμπο», γνώριζε πριν καν την έναρξη του τουρνουά του φετινού καλοκαιριού πως θα έπρεπε να πάρει πολλές ευθύνες και πολλές πρωτοβουλίες.

Το πάλεψε και στην πρεμιέρα, στην ήττα από την Τσεχία, όμως, στο «Γουέμπλεϊ», το γεγονός πως ολόκληρη η Σκωτία εμφανίστηκε παθιασμένη για να πάρει κάτι από το ντέρμπι, τον βοήθησε πολύ. Είχε 90% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του (28/31), δημιούργησε μια καλή στιγμή για γκολ, είχε 52 επαφές με τη μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του και απομάκρυνε 2 φορές επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ τοποθετήθηκε σε μια τριπλέτα αμυντικών μαζί με τον Χάνλεϊ και Τίρνεϊ και αυτοί είχαν τη στήριξη των Ο'Ντόνελ και Ρόμπερτσον από τα άκρα.

Ο νεαρός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε με 100% επιτυχία στα τάκλιν, είχε 82% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, είχε 53 επαφές με τη μπάλα και ανέκτησε 4 φορές την κατοχή!

Κώστας Ζάλιαρης