Γκίλμουρ: Ένα 20χρονο παιδί με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος (pics & vid)

Ο Μπίλι Γκίλμουρ για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού στην εθνική ομάδα της Σκωτίας, έστειλε μήνυμα στους γονείς του από το πούλμαν στην διαδρομή προς το «Γουέμπλεϊ» κι εκεί έδειξε το τρομερό ταλέντο και το απίστευτο ποδοσφαιρικό του θράσος, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP. 



Γκίλμουρ: Ένα 20χρονο παιδί με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος (pics & vid)

Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, όμως, δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή ένα τέτοιο ντέρμπι σε ένα τόσο μεγάλο επίπεδο μπροστά σε τόσο κόσμο και με τόσο μεγάλη σημασία στην αναμέτρηση. 

Ο Γκίλμουρ είχε δείξει στον Στιβ Κλαρκ όλα όσα ήθελε να δει ο ομοσπονδιακός κόουτς των Σκωτσέζων, του έδωσε φανέλα βασικού στην βρετανική μάχη και δεν το μετάνιωσε ούτε για μια στιγμή. 

Ο 20χρονος μέσος της Τσέλσι ήταν παντού, ήταν σοβαρός, είχε ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, βοήθησε απίστευτα το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της πατρίδας του και ο άξονας της Σκωτίας κατάφερε κατά διαστήματα να επιβληθεί των Ράις και Φίλιπς. 

Στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του κέρδισε το βραβείο του MVP, όπως το είχε κάνει στην πρώτη του εμφάνιση στην 11άδα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ, στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα στο Κύπελλο Αγγλίας αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ! 

Και σαν παιδάκι, γιατί τέτοιο είναι, ανέφερε μετά το ματς του «Γουέμπλεϊ» πως έστειλε μήνυμα στους γονείς του από το πούλμαν πριν από το ματς για να τους ενημερώσει πως θα ξεκινούσε... Και ήταν οι μοναδικοί που το γνώριζαν προτού ανακοινωθούν οι ενδεκάδες...

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 76 λεπτά, που αγωνίστηκε, είχε τις περισσότερες πάσες (40) από κάθε άλλον συμπαίκτη του στο ματς με την Αγγλία, ενώ, έγινε και ο νεαρότερος που ξεκινάει για την εθνική ομάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση στην ηλικία των 20 ετών και 7 ημερών! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης