Πρώτη ανατροπή για φέτος, ιστορικό come-back για Βέλγιο! (pics & vids)

Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να περνάει με αλλαγή στην ανάπαυλα και να τα κάνει όλα για την μεγάλη ανατροπή του Βελγίου απέναντι στην Δανία, οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πέρασαν στα νοκ-άουτ με την πρώτη ανατροπή του φετινού Euro και ένα ιστορικό come-back στα χρονικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος!  



Πρώτη ανατροπή για φέτος, ιστορικό come-back για Βέλγιο! (pics & vids)

Ο Γιουσούφ Πούλσεν έπειτα από λάθος στην άμυνα των Βέλγων κατάφερε με δεξί σουτ στο 2ο λεπτό ή στα 99 δευτερόλεπτα να βάλει μπροστά την Δανία στην Κοπεγχάγη, στο πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας έπειτα από το ματς του Σαββάτου όπου απέναντι στην Φινλανδία κατέρρευσε ο Έρικσεν και σόκαρε τον πλανήτη.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέρασε στο ματς με αλλαγή στην ανάπαυλα, έκανε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Τόργκαν Αζάρ, πέτυχε με καταπληκτικό αριστερό σουτ το δεύτερο τέρμα και με το 2-1 το Βέλγιο προκρίθηκε στα νοκ-αουτ του φετινού Euro.
Αυτή η ανατροπή ήταν η πρώτη για τη φετινή διοργάνωση, ενώ, ποτέ ξανά στην παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το Βέλγιο δεν είχε καταφέρει να πάρει παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου!

Οι Βέλγοι έχουν συμμετάσχει στις διοργανώσεις του 1972, του 1980 – όπου έφτασαν στον τελικό – του 1984, του 2000, του 2016 – με πορεία μέχρι τα προημιτελικά – και το φετινό τουρνουά και έγραψαν ιστορία με τον τρόπο που εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τους «16».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης