Τουρκία – Ουαλία: Ο Σενόλ Γκιουνές θέλει την εκδίκησή του

Τουρκία και Ουαλία κοντράρονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020, με τον προπονητή των Τούρκων να θέλει να διώξει από πάνω του την «κατάρα» των Ουαλών.  



Τουρκία – Ουαλία: Ο Σενόλ Γκιουνές θέλει την εκδίκησή του

Ο Τούρκος προπονητής, Σενόλ Γκιουνές δεν θέλει να βλέπει μπροστά του την Ουαλία και υπάρχει λόγος.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά σε αγώνα τελικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης καθώς μέχρι στιγμής είχαν βρεθεί αντιμέτωποι, μόνο σε προκριματικά. 

Συνολικά, Ουαλία και Τουρκία έχουν αγωνιστεί 6 φορές σαν αντίπαλοι με τους «Δράκους» να έχουν το ισχνό προβάδισμα με 3 νίκες έναντι 2 των Τούρκων ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο, χωρίς τέρματα.

Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έχουν αγωνιστεί ξανά στον 21ο αιώνα, με όλα τα παιχνίδια τους να χρονολογούνται πριν το 1998, ωστόσο ο Σενόλ Γκιουνές δεν θέλει να βλέπει την Ουαλία μπροστά του.

Ο Τούρκος προπονητής αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας από το 1976 έως και το 1987, όταν αποσύρθηκε σε ηλικία 35 ετών. Ο Γκιουνές ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία της εθνικής Τουρκίας όμως δεν θα έπρεπε να έχει μεγάλη συμπάθεια στους Ουαλούς. 

Μέσα στα έντεκα χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα με το εθνόσημο, πρόλαβε να αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την Ουαλία, δύο σε προκριματικά Euro και δύο σε προκριματικά Μουντιάλ.

Ο νυν προπονητής της Τουρκίας, μετρά 3 ήττες στα 4 αυτά παιχνίδια ενώ έχει δεχτεί 6 γκολ. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 1980, σε έναν αγώνα στο Νίνιαν Παρκ, το παλιό γήπεδο της Κάρντιφ, ο Σενόλ Γκιουνές δέχτηκε 4 γκολ, τα περισσότερα που είχε δεχθεί μέχρι τότε στην καριέρα του με την Τουρκία.

Φαίνεται πως ο Τούρκος προπονητής θα θελήσει να πάρει την εκδίκησή του κόντρα στους «Δράκους». Πάντως και για τις δύο ομάδες είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι καθώς θα κρίνει σε μεγάλο μέρος την πορεία τους στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης. 

Από τη μία η Τουρκία θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, έπειτα από την ήττα με κάτω τα χέρια από την Ιταλία ενώ η Ουαλία από την άλλη χρειάζεται το τρίποντο για να έχει βάσιμες ελπίδες για τη συνέχεια του Euro.

Στράτος Μαρίνος