Ο Μινγκς βασικός αλλά και… σκυτάλη από τον Σάουθγκεϊτ

Ο Τάιρον Μινγκς ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας απέναντι στην Κροατία έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα που βρίσκεται στην βασική 11άδα των «τριών λιονταριών» σε Euro έπειτα από 25 χρόνια. Τελευταία φορά παίκτης των «χωριατών» που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός του, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το 1996!  



Ο Μινγκς βασικός αλλά και… σκυτάλη από τον Σάουθγκεϊτ

Στα βήματα του προπονητή του στην εθνική Αγγλίας πορεύεται ο Τάιρον Μινγκς. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, εκτός από τη θέση (αμυντικός) πλέον μοιράζεται άλλο ένα κοινό στοιχείο με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. 

Αμφότεροι είναι πια οι τελευταίοι παίκτες που ενώ αγωνίζονταν για λογαριασμό της Άστον Βίλα, ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας σε Euro. Μάλιστα αυτό έλαβε χώρα στο ίδιο γήπεδο, το «Γουέμπλεϊ».

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Σάουθγκεϊτ, βρέθηκε στη βασική 11άδα του τότε προπονητή των «τριών λιονταριών» Τέρι Βέναμπλς, στον ημιτελικό του Euro 1996 απέναντι στη Γερμανία. Σε εκείνο το ματς που έληξε υπέρ της Γερμανίας (6-5 στα πέναλτι, 1-1 καν. διάρκεια) ο 26χρονος τότε Σάουθγκεϊτ ήταν μοιραίος για την Αγγλία, καθώς αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει για την ομάδα του, αφού απέκρουσε ο τερματοφύλακας των «πάντσερ» Αντρέας Κέπκε.

Διονύσης Γαλιατσάτος