Η Σκωτία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έπειτα από 25 χρόνια

Η Σκωτία υποδέχεται (14/06, 16.00) την Τσεχία για την πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2021. Οι Σκωτσέζοι θα αγωνιστούν σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, 25 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Euro του 1996 στην Αγγλία.  



Η Σκωτία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έπειτα από 25 χρόνια

Η ομάδα του Στιβ Κλaρκ θα αγωνιστεί και πάλι σε φάση ομίλων του Euro, έπειτα από 25 χρόνια απουσίας. Οι Σκωτσέζοι κέρδισαν την πρόκρισή τους , αποκλείοντας στα πέναλτι το Ισραήλ και τη Σερβία στα μπαράζ... 

Υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στο Euro του 1996 και το φετινό· Η Σκωτία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τους «εχθρούς» της, την Αγγλία και θα τους αντιμετωπίσει την Παρασκευή στο Γουέμπλεϊ.

Για να φτάσουν ως εκεί όμως, πρέπει πρώτα να υποδεχτούν τους Τσέχους στη Γλασκώβη και συγκεκριμένα στο «Χάμπντεν Παρκ».

Ο τεχνικός της Σκωτίας Στιβ Κλαρκ δήλωσε πως το άγχος θα φύγει από την πλευρά τους όταν ξεκινήσουν τον αγώνα τους στο Euro 2020.

«Νομίζω ότι όταν προκρίνεσαι για πρώτη φορά εδώ και 23 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση, πιθανότατα αισθάνεσαι λίγο λιγότερη πίεση», δήλωσε ο Κλαρκ. 

«Έχουμε παίξει καλά για να είμαστε στο τουρνουά. Ανυπομονούμε γι' αυτό. 

Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δώσουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στα νοκ-άουτ παιχνίδια, που θα είναι η πρώτη φορά για την εθνική ομάδα».

Ο άσος της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον, θα ηγηθεί της προσπάθειας της Σκωτίας για να προκριθεί στη νοκ-αουτ φάση της διοργάνωσης.

Στράτος Μαρίνος