Γκάρεθ Μπέιλ: «Η ξηρασία στην επίθεση δεν έχει σημασία, βοηθάω με άλλους τρόπους»

Ο αρχηγός της Ουαλίας, Γκάρεθ Μπέιλ, τονίζει πως η έλλειψη γκολ "δεν έχει σημασία" και επιμένει ότι εξακολουθεί να συμβάλλει στην ομάδα με άλλους τρόπους.  



Γκάρεθ Μπέιλ: «Η ξηρασία στην επίθεση δεν έχει σημασία, βοηθάω με άλλους τρόπους»

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ οδηγεί την Ουαλία μόλις στο τρίτο μεγάλο διεθνές τουρνουά, με στόχο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να «ντουμπλάρει» τις επιτυχίες έπειτα από το Euro 2016, υπό τις οδηγίες του Κρις Κόουλμαν, με το πρώτο παιχνίδι στη διοργάνωση να είναι εναντίον της Ελβετίας στο Μπακού σήμερα (12/06, 16.00).

Ο Μπέιλ, στα 31 πλέον, σκόραρε για τελευταία φορά για τη χώρα του εναντίον της Κροατίας τον Οκτώβριο του 2019, αλλά έχει δημιουργήσει τέσσερα γκολ στις προηγούμενες επτά εμφανίσεις του και λέει ότι "δεν ανησυχεί" για το αν θα βρει δίχτυα στα προσεχή παιχνίδια.

«Δεν έχει σημασία. Έχω βγάλει ασίστ. Ακόμα συνεισφέρω. Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο Μπέιλ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

«Εάν προκύψουν ευκαιρίες για να σκοράρω, ελπίζω ότι το 'χω», πρόσθεσε.

Ο προπονητής του, Ρόμπερτ Πέιτζ, έσπευσε να στηρίξει τον πρώτο σκόρερ της Ουαλίας λέγοντας: «Αν δεν σκοράρει, θα μοιράσει ασίστ, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Ο Ουαλός επιθετικός μίλησε και για το Euro 2016 όπου η χώρα του είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, εκεί που αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία.

«Είναι παρόμοιο (με το Euro 2016) μπαίνοντας σε αυτό το τουρνουά. Με πρόφαση το Euro 2016, θα υπάρχουν προσδοκίες αλλά αυτή είναι μια άλλη ομάδα και ένα άλλο τουρνουά» δήλωσε ο Μπέιλ.

Τέλος, μίλησε για τον όμιλο στον οποίο βρίσκεται η Ουαλία:

«Το ξέρουμε ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος για να προκριθούμε. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ. Νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να δώσω το 100 τις εκατό για τη χώρα μου, όπως κάνω πάντα.

Η Ουαλία, σε αντίθεση με τις Αγγλία και Σκωτία, δεν θα παίξει στην έδρα της αφού τα πρώτα δύο παιχνίδια του ομίλου γίνονται στο Μπακού και το τελευταίο κόντρα στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Στράτος Μαρίνος