Χέντερσον και Στέρλινγκ τιμήθηκαν με τον τίτλο του MBE!

Σπουδαία στιγμή για τους Τζόρνταν Χέντερσον και Ραχίμ Στέρλινγκ που έβαλαν τον τίτλο του Member of the Order of the British Empire από την Βασίλισσα για τη δράση τους υπέρ του συνανθρώπου τόσο για την στάση τους κατά του ρατσισμού, όσο και για την βοήθειά τους προς τον συνάνθρωπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  



Χέντερσον και Στέρλινγκ τιμήθηκαν με τον τίτλο του MBE!

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ήταν μπροστάρης σε ό,τι αφορούσε το θέμα της συνεισφοράς χρημάτων προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας με κομμάτι του μισθού των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στις πολύ δύσκολες μέρες του 2020 όπου ο κορονοϊός τάραξε την ανθρωπότητα.

Παράλληλα, ήταν εκείνος που θέλησε να βοηθήσει στο θέμα του διαδικτυακού bullying και των ρατσιστικών επιθέσεων μέσω social media.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ από την πλευρά του, στο θέμα των διακρίσεων, έχει παλέψει τρομερά και είναι από τους ποδοσφαιριστές – πρότυπο σε τέτοιες καταστάσεις. Βρήκε την πνευματική του δύναμη, βγήκε μπροστά και θέλησε να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του τον ρατσισμό του οποίου γινόταν αποδέκτης. Πλέον δεν τον επηρεάζει και παλεύει για να περιορίσει το φαινόμενο που δυστυχώς διατηρείται ανάμεσα στους ανθρώπους και φυσικά στον αθλητισμό...

Με τον τίτλο του CBE, δηλαδή Commander of the Order of the British Empire, τιμήθηκε και ο άλλοτε ομοσπονδιακός κόουτς και πρώην τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χότζον για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ, ως MBE τιμήθηκε και ο παλαίμαχος αρχηγός της Πάλας, Τζεφ Τόμας.

Αυτός φόρεσε το περιβραχιόνιο στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1990 και στο Zenith Data Systesm Cup του 1991 στο «Γουέμπλεϊ». Ο Τόμας πάντοτε ενδιαφερόταν για τις φιλανθρωπίες και πρόσφερε, ενώ, από το 2003 και μετά όταν και διαγνώστηκε με λευχαιμία, συγκέντρωσε εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει στον οργανισμό κατά της ασθένειας...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης