Χέντερσον: Ένας αρχηγός που έπρεπε να πιστέψει στην διαδρομή του... (pics & vids)

Άκουσε πολλά. Όσο κι αν προσπαθούσαν να τον «ρίξουν», το ηθικό του και ο τρόπος που σκεφτόταν για την καριέρα του δεν επηρεαζόταν από τίποτα κι από κανέναν. Ο Τζόρνταν Χέντερσον είναι ένας αρχηγός – παράδειγμα προς μίμηση, όχι μονάχα για τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της Λίβερπουλ, αλλά και για την ποιότητα που τον διακρίνει ως άνθρωπο ...  



Χέντερσον: Ένας αρχηγός που έπρεπε να πιστέψει στην διαδρομή του... (pics & vids)

Ο «Χέντο» συμπλήρωσε 10 χρόνια ως μέλος της Λίβερπουλ. Μια 10ετία που είχε αρκετές δυσκολίες, κυρίως στα πρώτα χρόνια, είχε μια ψυχολογική μάχη που έμεινε μακριά από τη δημοσιότητα και την έδωσε μόνος του με την οικογένειά του όταν ο πατέρας του αντιμετώπισε τον καρκίνο, όμως, έπρεπε να πιστέψει στην διαδρομή που του είχε επιφυλάξει η καριέρα του. Η μοίρα του. Το άστρο του.

«Τίποτα δεν τον λύγιζε...» είπε ο πατέρας του στο τρομερά συγκινητικό βίντεο που ετοίμασε η Λίβερπουλ για τον αρχηγό της. Αυτό τον ποδοσφαιριστή τον οποίο θαυμάζει και σέβεται τρομερά ο Κλοπ και τον οποίο θεωρεί τον πανάξιο και ιδανικό διάδοχό του στην αρχηγία της ομάδας ο Στίβεν Τζέραρντ.

Από το 2012, όταν έφτασε πολύ κοντά στη μετακίνηση στη Φούλαμ με τη μορφή δανεισμού, στο 2013, όταν ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με νοσηλείες και χημειοθεραπείες. «Του είχα πει ότι δεν ήθελα να έρχεται να με βλέπει για να μην στεναχωριέται και ότι εγώ θα χαιρόμουν να τον βλέπω στο γήπεδο. Κι έκανε τα πάντα για να παίζει περισσότερο και κάπως έτσι περνούσαν οι μέρες μου στα δύσκολα...» είπε ο πατέρας του Τζόρνταν Χέντερσον.

Όσο περνούσε ο καιρός ο «Χέντο» γινόταν ολοένα και πιο σημαντικό κομμάτι των πλάνων της Λίβερπουλ και όλα άρχισαν να... απογειώνονται από την ημέρα που ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τα ηνία, στα τέλη του 2015.

Ο Άγγλος χαφ διαδέχθηκε τον Στίβεν Τζέραρντ στην αρχηγία του συλλόγου και ενώ πολλοί τον πρώτο καιρό απορούσαν με την απόφαση που πάρθηκε κι αμφισβητούσαν αν θα μπορούσε ο Χέντερσον ν' αντέξει το βάρος του περιβραχιονίου, εκείνος τους απέδειξε στην πάροδο των ετών πως ήταν ... ό,τι πιο κατάλληλο θα μπορούσε να βρεθεί για την επόμενη μέρα.

Οδήγησε την Λίβερπουλ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2016 και σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 στο Κίεβο, με τον πατέρα του να τον βλέπει περίλυπο να περνά δίπλα από το τρόπαιο μετά την ήττα από την Ρεάλ και να του λέει «του χρόνου θα το πάρεις...».

Έτσι κι έγινε!

Ο πατέρας του, ολοζώντανος, υγιέστατος και μαχητής ήταν παρών στην Μαδρίτη για να πανηγυρίσουν αγκαλιά την κατάκτηση της Ευρώπης, ενώ, είδε τον γιο του να σηκώνει ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ στο πρώτο πρωτάθλημα των «κόκκινων» έπειτα από 30 χρόνια!

Πήρε και το Super Cup Ευρώπης στον τελικό με την Τσέλσι στην Κωνσταντινούπολη, πήρε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ, εξωαγωνιστικά, ήταν ένας τρομερός άνθρωπος και αρχηγός σημαντικών ενεργειών. Ενδιαφέρθηκε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην τεράστια προσπάθεια απέναντι στον κορονοϊό στην πολύ δύσκολη εποχή που πέρασε η ανθρωπότητα.

Πήρε την πρωτοβουλία να ενώσει όλους τους αρχηγούς της Πρέμιερ Λιγκ για ν' αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στο θέμα της πανδημίας, τους μισθούς που θα έπρεπε να στερηθούν, αλλά και την διασφάλιση πως τα χρήματά τους θα πήγαιναν όντως στους γιατρούς κι όχι στις τσέπες των αφεντικών τους.

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας απολαυστικός πατέρας, ένας αρχηγός που θα ήθελε κάθε ομάδα να έχει... Αυτός είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον!

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης