Έξι παίκτες και μόλις δυο γκολκίπερ έπαιξαν σε κάθε ματς της Πρέμιερ!

Στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα και στη διάρκεια μιας ομολογουμένως δύσκολης σεζόν, μόλις έξι ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ κατάφεραν να αγωνιστούν σε όλα τα 90λεπτα και μάλιστα, οι δύο δεν είναι τερματοφύλακες!  



Έξι παίκτες και μόλις δυο γκολκίπερ έπαιξαν σε κάθε ματς της Πρέμιερ!

Έχει ειπωθεί πολλάκις ότι η σεζόν στην Αγγλία ήταν ιδιαιτέρως απαιτητική λόγω του εξαντλητικού προγράμματος προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ποδοσφαιρικό καλεντάρι, με τους παίκτες συχνά να δίνουν αλλεπάλληλα παιχνίδια και λέξεις όπως προετοιμασία, προπόνηση κι αποθεραπεία να μένουν απλά στο λεξικό.

Γι’ αυτό λοιπόν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τη σεζόν που έφυγε για την Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχασαν λεπτό από τις 38 αγωνιστικές που πραγματοποιήθηκαν, με τέσσερις εξ αυτών να είναι τερματοφύλακες.

Κι αν θεωρείται λογικό για τη συγκεκριμένη θέση να χάνει σπάνια συμμετοχή, τότε αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους δύο «βιονικούς» μέσους που συμπλήρωσαν τα 3.420 λεπτά εντός αγωνιστικού χώρου!

Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν:

Παίκτης

Θέση

Ομάδα

Ούγκο Γιορίς

Τερματοφύλακας

Τότεναμ

Κάσπερ Σμάιχελ

Τερματοφύλακας

Λέστερ

Εμιλιάνο Μαρτίνεζ

Τερματοφύλακας

Άστον Βίλα

Άαρον Ράμσντεϊλ

Τερματοφύλακας

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Πιερ Εμίλ Χόιμπιεργκ

Μέσος

Τότεναμ

Τζέιμς Γουόρντ-Πρόους

Μέσος

Σαουθάμπτον

Το μέγεθος του επιτεύγματος αυτού ειδικά για τους Χόιμπιεργκ και Γουόρντ-Πρόους φαίνεται αν συγκρίνουμε τη σεζόν που έφυγε με την αμέσως προηγούμενη (2019/20 επίσης «χτυπημένη» από την πανδημία) με 15 παίκτες να δίνουν το «παρών» σε κάθε αγώνα και οι 7 εξ αυτών να μην είναι τερματοφύλακες.

Επίσης εξετάζοντας την τελευταία «κανονική» χρονιά (2018/19) υπάρχουν 12 παίκτες που συμπλήρωσαν 3.420 λεπτά στο γήπεδο, με 3 εξ αυτών να μην υπερασπίζονται την εστία.

Διονύσης Γαλιατσάτος