Στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 74 χρόνια η Μπρέντφορντ!

Η Μπρέντφορντ έγραψε ιστορία! Για πρώτη φορά έπειτα από 74 χρόνια θα βρεθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφαλίζοντας το τελευταίο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία στον τελικό των Playoffs ανόδου! Οι «bees» έφτασαν στο 2-0 απέναντι στους «κύκνους» και θριάμβευσαν στο παιχνίδι των 190 εκατομμυρίων ευρώ! 



Στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 74 χρόνια η Μπρέντφορντ!

Εννιά μήνες μετά την προηγούμενη παρουσία στο Γουέμπλεϊ, όταν την περασμένη σεζόν η Μπρέντφορντ ηττήθηκε στον τελικό των μπαράζ ανόδου από την Φούλαμ του Σκοτ Πάρκερ, η ομάδα του Τόμας Φρανκ τα κατάφερε φέτος! 

Φτάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, στο γνωστό ματς αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ - λόγω των χρημάτων που θα εισρεύσουν στα ταμεία του συλλόγου από την εξασφάλιση της ανόδου - η Μπρέντφορντ επικράτησε 2-0 της Σουόνσι και θα κάνει παρέα στις Νόριτς και Γουότφορντ που επίσης θα βρίσκονται στην Πρέμιερ Λιγκ για την ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022. 

Μπροστά σε 12.000 κόσμο στο «Γουέμπλεϊ», οι θριαμβευτές είχαν φτάσει στο σκορ με το οποίο κατεγράφη η νίκη τους, από το πρώτο 20λεπτο! 

Ο Ιβάν Τόνεϊ ολοκλήρωσε την εκπληκτική του σεζόν (33 τέρματα/10 ασίστ) με γκολ στον τελικό των Playoffs ανόδου ανοίγοντας το σκορ στο 10ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι (100% ευστοχία φέτος σε 11 εκτελέσεις από την άσπρη βούλα), ενώ, στο 20' ο Εμιλιάνο με μονοκόματο σουτ από ασίστ του Ράσμουσεν έγραψε το 2-0. 

Στο 65' ο Φούλτον έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της Σουόνσι για την προσπάθεια της επαναφοράς όταν έπεσε πολύ άτσαλα σε αντίπαλό του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. 

Το σκορ δεν άλλαξε και η Μπρέντφορντ πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη της παρουσία στην πρώτη κατηγορία από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και την πρώτη στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία έπειτα από 74 χρόνια! 

Μάλιστα, έγινε η 50η διαφορετική ομάδα που παίζει στην Πρέμιερ και 10η από το Λονδίνο, έπειτα από αυτή την επιτυχία. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης