Έκανε το βήμα τετράδας η Λίβερπουλ, τεράστια γκέλα η Τότεναμ! (vids)

Η Λίβερπουλ πέρασε με το ευρύ 3-0 από το «Turf Moor» στο ματς με την Μπέρνλι για να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της τετράδας, προσπερνώντας την Λέστερ! Τεράστια γκέλα και αποδοκιμασίες για την Τότεναμ που ηττήθηκε 2-1 από την Άστον Βίλα στο διαφαινόμενο τελευταίο ματς του Χάρι Κέιν μπροστά στο κοινό των «σπιρουνιών». Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Άρσεναλ έφτασε στο 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας στο τελευταίο ματς του Χότζον στο «Selhurst Park», βήμα για την Ευρώπη και το 1-0 της Έβερτον επί της Γουλβς. 



Έκανε το βήμα τετράδας η Λίβερπουλ, τεράστια γκέλα η Τότεναμ! (vids)

Η Λίβερπουλ πήρε τον... ημιτελικό, όπως τον χαρακτήρισε ο Γιούργκεν Κλοπ, πριν από τον μεγάλο τελικό με την Κρίσταλ Πάλας την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Ο Φιρμίνο λίγο πριν την ανάπαυλα βρήκε δίχτυα για ν' ανοίξει το σκορ έπειτα από ένα πολύ καλό πρώτο μέρος για τους «κόκκινους» που έχαναν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως, χαλάρωσαν και τελικά έφτασαν μέχρι και το 3-0 στο δεύτερο μέρος. 

Ο Νέιτ Φίλιπς με κεφαλιά στο 52' πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, για να έρθει και η ατομική ενέργεια του Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στο 88' να διαμορφώσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

Στο Λονδίνο, η Τότεναμ έκανε γκέλα τεραστίων διαστάσεων και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της. Με τον Χάρι Κέιν να φαίνεται πως έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του κλαμπ, ο Μπέργκβαϊν στο 8' άνοιξε το σκορ με πολύ δυνατό σουτ, όμως, στο 20' ήρθε το τρομερό αυτογκόλ του Ρεγκιλόν για την ισοφάριση και το 2-1 από τον Γουότκινς στο 39' έπειτα από νέο λάθος του αριστερού φουλ μπακ της ομάδας του Μέισον. 

Η Άρσεναλ δεν... σεβάστηκε το ματς - αποχαιρετιστήρια γιορτή του Ρόι Χότζον και με τους Πεπέ και Μαρτινέλι να σκοράρουν αμφότεροι στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Γουέστ Χαμ της Γουέστ Μπρομ, με στόχο των «σφυριών» να κλειδώσουν την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ έχοντας εκμεταλλευτεί και την τεράστια γκάφα της Τότεναμ.

Ο Γουίλοκ έγινε ο νεαρότερος στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ με γκολ σε 6 διαδοχικά ματς κρίνοντας την αναμέτρηση με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και χαρίζοντας τη νίκη (1-0) στις «καρακάξες», ενώ, βήμα Ευρώπης έκανε η Έβερτον χάρη σε κεφαλιά του Ριτσάρλισον για το τελικό 1-0...

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης