Το θρίλερ της 4άδας της Πρέμιερ Λιγκ

Έξι και σήμερα για το μεγάλο φινάλε και της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ κατάφερε έστω και στο φινάλε με γκολ του Άλισον να διατηρηθεί σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ και στις τελευταίες δύο αγωνιστικές ολοκληρώνεται η μεγάλη μάχη στην οποία πέρα από τους «κόκκινους», συμμετέχουν οι Λέστερ και Τσέλσι...  



Το θρίλερ της 4άδας της Πρέμιερ Λιγκ

Έβερτον και Γουέστ Χαμ απέτυχαν να συνεχίσουν να διεκδικούν μια θέση στην τετράδα και η αλήθεια είναι ότι πέρα από τις μαθηματικές πιθανότητες που είχαν, δεν υπήρχε πραγματικά κάτι πιο ουσιαστικό γι' αυτές τις δύο ομάδες στην τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ θα έκανε μεγάλη γκάφα στο «Χόθορνς» το απόγευμα της Κυριακής αν δεν είχε καταφέρει να νικήσει την υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ, όμως, μια Θεία δύναμη ήθελε την ομάδα του Κλοπ να συνεχίσει να διεκδικεί μια θέση στην τετράδα και να ... αγχώνει τις Λέστερ και Τσέλσι.

Αυτές οι δύο ομάδες μετά τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου όπου θριάμβευσαν οι «αλεπούδες» κατακτώντας το πρώτο FA Cup της ιστορίας τους, αναμετρώνται ξανά το βράδυ της Τρίτης σε ένα ματς από το οποίο οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ μπορούν να ευνοηθούν τρομερά.

Αν η Λίβερπουλ πάρει και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της, τότε σίγουρα θα βρεθεί στην 4άδα γιατί δεν γίνεται να πάρουν το απόλυτο των βαθμών οι Λέστερ και Τσέλσι παράλληλα, έχοντας την αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» μπροστά τους.

Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς θέλει πολύ να βρεθεί στ' αστέρια έχοντας πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο που ήταν το Κύπελλο, έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τρομερά τους «μπλε», οι οποίοι ναι μεν έχουν φτάσει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν θα πρέπει να γλιστρήσουν τα πάντα από τα χέρια τους στα εγχώρια μετά και την απώλεια του Κυπέλλου.

Η Λίβερπουλ, πάντως, έχει τα ματς με τις Μπέρνλι και Κρίσταλ Πάλας ώστε να μην αγχώνεται και να ξέρει ότι αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, το εξάποντο είναι δικό της...

Κώστας Ζάλιαρης