Η κραυγή του Σαλάχ, τα 30+ γκολ και η επίδοση 100 ετών κόντρα στην Γιουνάιτεντ!

Σπριντ μισού γηπέδου, άρτιο τελείωμα και πανηγυρισμός με... κραυγή ανακούφισης και αποσυμπίεσης. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκοράροντας στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει ξανά στα 30+ γκολ με την κόκκινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και να πετύχει κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί για την ομάδα του το μακρινό 1921! 



Η κραυγή του Σαλάχ, τα 30+ γκολ και η επίδοση 100 ετών κόντρα στην Γιουνάιτεντ!

Ο «Φαραώ» ήταν εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ το βράδυ της Πέμπτης στο «Ολντ Τράφορντ», σκοράροντας στο φινάλε για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 και να επιτρέψει στην Λίβερπουλ να συνεχίσει να ελπίζει για μια θέση στην πρώτη τετράδα. 

Άλλωστε, έχει και ματς λιγότερο αυτή τη στιγμή η Πρωταθλήτρια του 2020, απέχει 4 βαθμούς από τους Big-4 και γνωρίζει πως υπάρχει και παιχνίδι της Τσέλσι με την Λέστερ πέρα από τον τελικό του Κυπέλλου. 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πιάνοντας τις 200 συμμετοχές ως μέλος της Λίβερπουλ, έφτασε στα 21 τέρματα για το φετινό πρωτάθλημα, τα 124 σε σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις και έχει μετρήσει και 42 ασίστ. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά από την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 σκόραρε 30+ φορές σε όλα τα τουρνουά, έχοντας καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 44 φορές σε 52 παιχνίδια εκείνη την χρονιά. 

Επιπλέον, με το γκολ που πέτυχε και στο ματς του Κυπέλλου στο «Ολντ Τράφορντ», ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος με γκολ στο συγκεκριμένο γήπεδο σε δυο διαφορετικά ματς την ίδια σεζόν, μετά τον Χάρι Τσέιμπερς που του είχε κάνει για τη Λίβερπουλ το μακρινό 1920-1921! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης