Αποφάσεις για την καραντίνα ενόψει «Γουέμπλεϊ», το 2023 ο τελικός στην Πόλη

Η εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει την Τρίτη για όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, το θέμα της μετακίνησης στο Λονδίνο και κυρίως την καραντίνα που θα πρέπει να αρθεί για τα 1.000 άτομα (αποστολές ομάδες, μέλη της Ομοσπονδίας, χορηγοί, διεθνείς εκπρόσωποι Τύπου). Το 2023 στην Πόλη ο τελικός, με την Τουρκία να βλέπει την UEFA να της παίρνει το λαμπερό παιχνίδι για δεύτερη σερί χρονιά. 



Αποφάσεις για την καραντίνα ενόψει «Γουέμπλεϊ», το 2023 ο τελικός στην Πόλη

Μέχρι και την Τρίτη αναμένεται η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA για την οριστικοποίηση της μεταφοράς και φετινού τελικού μακριά από την Κωνσταντινούπολη. 

Μετά το... αναγκαστικό Final-8 της περασμένης σεζόν στην Λισαβόνα λόγω του κορονοϊού, τώρα η Τουρκία συνεχίζει ν' αντιμετωπίζει τις συνέπειες του κορονοϊού και κάπως έτσι εγκαταλείπεται το σχέδιο διεξαγωγής του τελικού στο Ataturk Stadium.

Το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου αναμένεται ν' αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που φυσικά προέκυψε λόγω του «εμφυλίου» για το τρόπαιο και της αποφυγής ταξιδιού των οπαδών από το Νησί προς άλλη χώρα.

Βέβαια, η βρετανική Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την καραντίνα, καθώς υπολογίζονται περί τα 1.000 άτομα από την Ομοσπονδία, τους χορηγούς, την διοργάνωση, τις αποστολές των ομάδων και τους διεθνείς εκπροσώπους του Τύπου, που θα πρέπει να παραβρεθούν στο «στολίδι» του Λονδίνου. 

Όσο για τους τελικούς των επόμενων ετών, αυτός του 2002 πάει κανονικά για την Αγία Πετρούπολη, το 2023 η Πόλη θα έχει επιτέλους την χαρά να φιλοξενήσει το λαμπερό παιχνίδι, το 2024 θα είναι ξανά η σειρά του Γουέμπλεϊ, ενώ το 2025 θα πάει στο Μόναχο...

Κώστας Ζάλιαρης