Η Λιντς σε μορφή τιμωρού στα όνειρα της Τότεναμ για Τσάμπιονς Λιγκ...

Δυο χρόνια μετά από την ημέρα που η Τότεναμ προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με το έπος στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ, το σύνολο του Ράιαν Μέισον υπέστη νέο πλήγμα στην προσπάθεια να προλάβει το τρένο της 4άδας, γνωρίζοντας την ήττα από την Λιντς με το τελικό 3-1 στο «Έλαντ Ρόουντ».  



Η Λιντς σε μορφή τιμωρού στα όνειρα της Τότεναμ για Τσάμπιονς Λιγκ...

Τα «σπιρούνια» κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν πως δεν ήταν έτοιμα για την αναμέτρηση που είχε πάρει ξανά χαρακτήρα must win, όπως όλα αυτά τα παιχνίδια της τελικής ευθείας, με αποτέλεσμα να δεχθεί συνολικά τρία τέρματα από τα «παγώνια» και ν' απαντήσει μόλις μια φορά.

Η ομάδα του Μπιέλσα πήρε το προβάδισμα στο 13ο λεπτό έπειτα από γύρισμα από αριστερά προς την περιοχή, λάθος του Ρεγκιλόν που ανάγκασε τον Γιορίς να διώξει για ν' αποφευχθεί το αυτογκόλ, όμως, ο Ντάλας με δυνατό σουτ καθώς παραμόνευε, έγραψε το 1-0.

Η Τότεναμ κατάφερε ν' απαντήσει με το πρώτο σουτ στο στόχο, όταν από ατομική ενέργεια του Ντέλε Άλι έκανε ωραία κάθετη προς τον Σον που πλάσαρε από κοντά τον Μελιέ για το 1-1 στο 25ο λεπτό. Λίγο μετά το ημίωρο δεν θα μετρούσε ορθά έστω και λόγω χιλιοστών ένα γκολ του Κέιν και στο 42' ο Πάτρικ Μπάμφορντ θα έτρεχε ανάμεσα σε Ντάιερ και Αλντερβάιρελντ για να πάρει την μπαλιά του Αλιόσκι και να γράψει το 2-1.

Όσο κι αν προσπάθησε η Τότεναμ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μελιέ ήταν παρών για να μην παραβιαστεί η εστία του και μπει σε κινδύνους το αποτέλεσμα για την Λιντς. Ο Κέιν στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου ήταν ξανά σε θέση οφσάιντ όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και με τους Λονδρέζους να έχουν ανέβει αρκετά στο φινάλε, τα «παγώνια» βρήκαν τρόπο για το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Κοχ έβγαλε ωραία από αριστερά τον Ραφίνια στο 84', εκείνος έτρεξε μέχρι την περιοχή και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ροντρίγκο για να γράψει εκείνος το τελικό 3-1 για το σύνολο του Μπιέλσα. Η Τότεναμ με αυτό το αποτέλεσμα βλέπει τις πιθανότητές της να ελαχιστοποιούνται δραματικά για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Κώστας Ζάλιαρης