Οι επιτυχίες των συλλόγων «κοστίζουν» στην εθνική Αγγλίας!

Η συμμετοχή τριών αγγλικών ομάδων στους  τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αδιαμφισβήτητα συνιστά επιτυχία για τους συλλόγους από το Νησί, ωστόσο  αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, καθώς μια ολόκληρη… 11άδα αναμένεται να μείνει εκτός για τα φιλικά παιχνίδια ενόψει του Euro.  



Οι επιτυχίες των  συλλόγων «κοστίζουν» στην εθνική Αγγλίας!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκοπεύει να δώσει άδεια μέχρι επτά ημέρες σε όλους τους διεθνείς, προκειμένου να ξεκουραστούν μετά τα τελευταία ματς της σεζόν, με καταληκτική ημερομηνία για την Πρέμιερ Λιγκ την 23ηΜαΐου.

Ωστόσο ανατρέπονται τα σχέδια του Σάουθγκεϊτ για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, αρχής γενομένης με τα φιλικά απέναντι σε Αυστρία (2/6) και Ρουμανία (6/6), καθώς θα λείψουν από αυτά οι διεθνείς των συλλόγων που θα παίξουν στους τελικούς των Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ (26/5 και 29/5 αντίστοιχα).

Οι παίκτες αυτοί μάλιστα αποτελούν σε μεγάλο βαθμό τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής, όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά μιας και συζητάμε για 11 ποδοσφαιριστές, όμως θα πρέπει κι αυτοί να βρουν χρόνο για αποφόρτιση έπειτα από μια απαιτητική σεζόν, αγωνιζόμενοι στο υψηλότερο επίπεδο.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθούν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης  στην Κωνσταντινούπολη (εκτός απροόπτου), κάτι που σημαίνει ότι οι Μάουντ, Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς, Φόντεν, Γουόκερ, Στόουνς και Στέρλινγκ θα απολαμβάνουν την άδειά τους κατά τη διάρκεια των φιλικών.

Το ίδιο ισχύει και για τους διεθνείς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι έκλεισαν εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Γρανάδα, με τους Μαγκουάιρ, Σο, Ράσφορντ και Ντιν Χέντερσον σίγουρα να είναι εκτός για το πρώτο φιλικό με την Αυστρία.

Βέβαια η ανησυχία του Σάουθγκεϊτ δεν αφορά μόνο στη φυσική κατάσταση των παικτών έπειτα από μια χρονιά γεμάτη καταπόνηση, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Πράγματι αφενός θα πρέπει να διαχειριστεί τόσο την ψυχοσύνθεση αυτών που θα σηκώσουν ένα από τα δύο διασυλλογικά κύπελλα, αφετέρου θα υπάρξουν και ηττημένοι, έχοντας βιώσει μια σημαντική για την καριέρα τους αποτυχία.

Συν τοις άλλοις, οι Άγγλοι διεθνείς που θα αγωνιστούν σε Πολωνία και Τουρκία, εφόσον δεν αλλάξουν τα γήπεδα διεξαγωγής των τελικών, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή στην Αγγλία, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται στην πορτοκαλί και κόκκινη αντίστοιχα λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τις οδηγίες κατά Covid-19.

Όπως και να’ χει, η απουσία των παραπάνω παικτών αναγκαστικά θα ανοίξει την πόρτα για κάποιους άλλους, με τους Τζόρνταν Χέντερσον, Ράις και Γκρίλις να πάρουν την ευκαιρία τους, έχοντας ανακάμψει από τους τραυματισμούς τους.

Διονύσης Γαλιατσάτος