Μένει... Αγγλία τη νέα σεζόν έπειτα από 25 χρόνια η Άρσεναλ

Για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια κινδυνεύει σοβαρά η Άρσεναλ να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ούσα στην 9η θέση της Premier League, στο -7 από το Europa League και την Τότεναμ, στο -5 από το νέο Conference και την Λίβερπουλ και εκτός του τελικού του Europa League.  



Μένει... Αγγλία τη νέα σεζόν έπειτα από 25 χρόνια η Άρσεναλ

Καταστροφική όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποδειχθεί η φετινή χρονιά της Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» πλέον να κυνηγούν την έξοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, μέσω της Premier League, έχοντας όμως μείνει αρκετά πίσω και με μόλις 4 αγωνιστικές να υπολείπονται.

Καθοριστική σημασία θ' αποκτήσει πιθανότατα ο αποκλεισμός που υπέστη από την Βιγιαρεάλ στο «ταμείο» της Άρσεναλ, σε ένα μήνα από τώρα, έχοντας στην διάθεση της 4 κομβικούς αγώνες οι οποίοι θα ορίσουν εν πολλοίς και το μέλλον του Μικέλ Αρτέτα.

Είναι φανερό άλλωστε πως ο Ισπανός, εκ του αποτελέσματος, έχει αποτύχει πλήρως, καθώς αν η Άρσεναλ μείνει εκτός κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα επιστρέψει 25 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1994-1995, όπου τερμάτισε 12η, με μόλις 51 βαθμούς συγκομιδή!

Παράλληλα η φετινή σεζόν είναι η πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια που οι «κανονιέρηδες» δεν θα αγωνιστούν στον τελικό κάποιας διοργάνωσης. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ