Πρωτάθλημα και... το απόλυτο ρεκόρ στα εκτός έδρας κυνηγάει η Σίτι!

Μία ανάσα από την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της Premier League τα 4 τελευταία χρόνια βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, με το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση των εκτός έδρας νικών (11) και να στοχεύει στο απόλυτο ρεκόρ της πιο λαμπερής Λίγκας!   



Πρωτάθλημα και... το απόλυτο ρεκόρ στα εκτός έδρας κυνηγάει η Σίτι!

Εξαιρετική είναι η επίδοση της Μάντσεστερ Σίτι στις εξορμήσεις της μακριά από το «Etihad», με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να επικρατεί και της Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» με 0-2 και να φτάνει τις 11 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες, πράγμα που την φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας, «ισοφαρίζοντας» το ρεκόρ της Τσέλσι από το 2008 αλλά και το προ 4ετίας δικός της. 

Το στατιστικό αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτός που καθοδήγησε την Σίτι σε κάτι ανάλογο, όντας ο προπονητής που το έχει κατορθώσει τις 2 από τις 3 πιο πρόσφατες φορές, με το σερί των «πολιτών» να ξεκινά τον Μάϊο του 2017 και να ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα.

Για φέτος, η επίδοση της Μάντσεστερ Σίτι με τις εκτός έδρας νίκες στην Premier League ξεκίνησε στα μέσα του Δεκέμβρη με το 1-0 επί της Σαουθάμπτον και συνεχίζει μέχρι και την 1η ημέρα του Μαΐου, μετρώντας παράλληλα άλλα 8 «διπλά» σε όλες τις διοργανώσεις, με πιο πρόσφατη την ανατροπή που σημείωσε στην Γαλλία επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-2 στον ημιτελικό του Champions League.

Αναλυτικά οι ομάδες με τα μεγαλύτερα εκτός έδρας σερί στην Premier League:

  • Mάντσεστερ Σίτι (2020- συνεχίζεται) : 11 νίκες

  • Μάντσεστερ Σίτι (2017) : 11 νίκες

  • Τσέλσι (2008): 11 νίκες

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2020) : 10 νίκες

  • Τότεναμ (1960) : 10 νίκες

Επόμενη εξόρμηση της Σίτι θα είναι στο “StΆ James Park” σε 13 ημέρες από τώρα. Αν η ομάδα του Γκουαρδιόλα συνεχίσει το σερί της, η τωρινή της επίδοσή θα αποτελεί παρελθόν και το εκτός έδρας ρεκόρ της Premier League θα έχει καταρριφθεί!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ