Το απόλυτο των Άγγλων με «διπλό» στο πρώτο ματς, οδηγεί τη Σίτι στον τελικό!

Την εξαιρετική της πορεία στο Champions League συνέχισε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν η Μάντσεστερ Σίτι, με το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να περνάει με ανατροπή από το Παρίσι και με... σύμμαχο την παράδοση να φιλοδοξεί να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.  



Το απόλυτο των Άγγλων με «διπλό» στο πρώτο ματς, οδηγεί τη Σίτι στον τελικό!

Σπουδαία ήταν η επιτυχία των «ππολιτών» στο «Παρκ Ντε Πρενς», με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να επικρατεί για 12η φορά σε όλες τις διοργανώσεις επί του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και να βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται... με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League.

Πρόκειται μάλιστα για το 47ο ματς όπου αγγλική ομάδα επικρατεί εκτός έδρας σε νοκ-άουτ παιχνίδι είτε στο Champions League είτε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, στην πρώτη αναμέτρηση.

Οι σύλλογοι που αντιπροσωπεύουν το Νησί μετρούν 47 προκρίσεις, έπειτα από το «διπλό» που κατορθώνουν στην έδρα του εκάστοτε αντιπάλου στο πρώτο ματς!

Με την παράδοση λοιπόν σαν σύμμαχο και την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που την χαρακτηρίζει, καθώς έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 11 ματς, η Σίτι φιλοδοξεί να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για φέτος.

Για να συμβεί το αντίθετο άλλωστε η Παρί θα πρέπει να... μιμηθεί το περσινό κατόρθωμα της Λυών και να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο «Έτιχαντ», ευελπιστώντας πως οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν στην έδρα τους στο μηδέν.

Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που συνέβη δις στην διοργάνωση του 2015-16 απέναντι σε Ντιναμό Κιέβου και Ρεάλ Μαδρίτης και έκτοτε ποτέ ξανά!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ