Πρέμιερ Λιγκ: «Απορρίπτουμε την ESL, να σταματήσουν άμεσα οι ομάδες που την ίδρυσαν»!

Η Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από συζήτηση με τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, αφήνοντας στην απ' έξω το Big-6, αλλά και με συμμετοχή της Ομοσπονδίας και άλλων αρμόδιων φορέων στην κουβέντα, δήλωσε ξεκάθαρα πως απορρίπτει σθεναρά την European Super League. Μάλιστα, ζητάει από τις ομάδες – ιδρυτικά στελέχη της ESL να σταματήσουν την εμπλοκή τους εκεί!  



Πρέμιερ Λιγκ: «Απορρίπτουμε την ESL, να σταματήσουν άμεσα οι ομάδες που την ίδρυσαν»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου πρωταθλήματος:

«Η Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με την FA, συναντήθηκαν με τα 14 κλαμπ για να συζητηθεί το θέμα της European Super League.

Ομόφωνα και σθεναρά αποφασίστηκε ν' απορριφθεί το πλάνο για τη νέα διοργάνωση. Η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει κάθε πιθανή επιλογή προκειμένου να μην προχωρήσει η νέα Λίγκα και οι 6 ομάδες να συνεχίσουν υπό τους δικούς μας κανόνες. 

Η Πρέμιερ Λιγκ θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με τους οπαδούς, την Κυβέρνηση, την UEFA, την FA, την EFL, την PFA και την LMA για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και ζητά από τις ομάδες που συμμετέχουν στην ESL να σταματήσουν την εμπλοκή τους με το πλάνο άμεσα.

Η Πρέμιερ ευχαριστεί τον κόσμο και τους μετόχους για την υποστήριξη που έδειξαν σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η αντίδρασή τους δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο να παραμείνει ανοιχτή η ποδοσφαιρική πυραμίδα και κοινότητα». 

Κώστας Ζάλιαρης